anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

nastepca a700 - nieoficjalnie

ripride
Początkujący

nastepca a700 - nieoficjalnie

prosto z konferencji na PMA

http://news.sel.sony.com/images/large/c ... onp_lg.jpg" target="_blank

nowy sensor Exmor HD CMOS i filmy full HD.

już szykuje kasę.

122 ODPOW. 122
profile.country.PL.title
SZFENDAK
Poszukiwacz

rentris napisał(a):

skoro ma być lustro półprzepuszczalne, to za mało światła będzie do wizjera docierać.

przecież takie lustro jest we wszystkich "naszych" lustrzankach

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

SZFENDAK napisał(a):

przecież takie lustro jest we wszystkich "naszych" lustrzankach

otóż to
światło odbija się do wizjera oraz na dół do komory czujnika AF:

http://img155.imageshack.us/img155/3254/przekrojm.jpg

rentris
Początkujący

po kolei...

nigdy nie patrzyłem na to, co użytkownicy innych systemów myślą o Sony. Zdecydowałem się na A200 mimo tego, że miałem Canona 300D wcześniej i dwa dodatkowe obiektywy. Pracując w Saturnie mogłem porównać sobie aparaty różnych firm i wtedy Sony wyszło mi najlepiej. I do tej pory bronię Sony na potęgę, gdy przychodzą mądralińscy kupować sprzęt. Z tym, że teraz już jestem mniej wiarygodny, bo od niedawna pracuję w Sony Centre.

Oficjalnego stanowiska Sony nie było jeszcze żadnego odnośnie tego, że będzie następca A700 i że będzie miał filmy FullHD. Skoro ma mieć filmy w FullHD i mają być one z AF (a ponoć Sony nie chciało wchodzić z filmami do luster póki nie dopracuje ich idealnie, więc AF będzie musiał być), to ja nie widzę innej opcji niż półprzepuszczalne lustro - "bardziej" półprzepuszczalne niż do tej pory. A przy takim zwykły optyczny wizjer będzie po prostu za ciemny, jak kiedyś było w analogowych lustrzankach Canona i Nikona z półprzepuszczalnym lustrem. Chyba, że wymyślili coś zupełnie nowego.

Na korpus A7*0 będę miał 5.5, jeśli tyle będzie kosztował. Ale 850 kosztuje już 7.5, więc o 2k więcej. Przez to nie będę mógł sprawić sobie tele z 2.8, bo mam 9 tys. do wydania. Wydaje się łatwe do obliczenia, czyż nie?

A550 ma jeden zasadniczy plus względem A450 - wyższej rozdzielczości wyświetlacz. A kupując tej klasy aparat to jeden pies czy wydam 1800 czy 2400. Odchylany wyświetlacz A550 tylko denerwuje mnie przy kadrowaniu.
A700 - tak, jest stara, ma już 3 lata, co przy tego typu sprzętach jest całkiem spory kawał czasu. Gdyby nie była stara - nie byłoby zapowiedzi jej następcy.

przepraszam za dopisek, nie wiedziałem, że takie słowo może kogoś dorosłego tu urazić. zwłaszcza, że było delikatnie użyte :P
i poprawiłem je jak zobaczyłem, że nawet tak niewinne słowo usunąłeś w moim wcześniejszym poscie.
przepraszam w każdym razie.

pozdrawiam.

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

rentris napisał(a):

Z tym, że teraz już jestem mniej wiarygodny, bo od niedawna pracuję w Sony Centre.

wiadomo :?

rentris napisał(a):

Oficjalnego stanowiska Sony nie było jeszcze żadnego odnośnie tego, że będzie następca A700 i że będzie miał filmy FullHD.

a czego dotyczy wątek? Zobacz sobie chociażby pierwszego posta :D
zapewniam Cię, że gdyby to był plotkarski wątek, wylądowałby w Shoutboxie

rentris napisał(a):

Na korpus A7*0 będę miał 5.5, jeśli tyle będzie kosztował. Ale 850 kosztuje już 7.5, więc o 2k więcej. Przez to nie będę mógł sprawić sobie tele z 2.8, bo mam 9 tys. do wydania. Wydaje się łatwe do obliczenia, czyż nie?

korpus 850tki można kupić za mniej niż ta kwota, którą podałeś. Pomijam to, że sam kupiłem za 5400 w kwietniu (?), od tamtej pory widziałem kilka innych możliwości zakupu 850tki za kwotę poniżej 6k
co innego zakup w SC :c20

rentris napisał(a):

A550 ma jeden zasadniczy plus względem A450 - wyższej rozdzielczości wyświetlacz.

cenię to sobie, bo jestem rozbestwiony LCD 700tki, 850tki, 550tki. Świetna sprawa, ale nie dla wszystkich jest to istotny argument :c20

rentris napisał(a):

A700 - tak, jest stara, ma już 3 lata, co przy tego typu sprzętach jest całkiem spory kawał czasu. Gdyby nie była stara - nie byłoby zapowiedzi jej następcy.

żyjemy w strasznie szybkich czasach. Patrząc na premiery w Canonie (gdzie co drugi model jest faktycznie zmieniony) wierzę, że Sony w tym segmencie wypuści raz, a konkretnie (tak jak było z 700tką, która jest nadal świetnym korpusem :D )

rentris napisał(a):

przepraszam za dopisek, nie wiedziałem, że takie słowo może kogoś dorosłego tu urazić. zwłaszcza, że było delikatnie użyte :P

nic Ci nie poprawiałem - zrobiła to autocenzura, a nie ja. Zresztą sprawdź sobie i napisz słowo, o które ja Ci zwróciłem uwagę, ale bez gwiazdki etc. :c20

SZFENDAK
Poszukiwacz

Wiesz, nie siedzimy pod biurkami tym bardziej w głowach inżynierów :nauseated_face:
może lustro będzie takie samo jak było do tej pory a funkcja nagrywania filmów będzie odbywała się dokładnie tak jak w NEX-ie po podniesieniu lustra do góry
tego nie wiemy :c40

profile.country.pl_PL.title
kuraq.
Poszukiwacz

rentris napisał(a):

Na allegro masz a850 za 5,5 tys. jeśli sprzedawca jest uczciwy.

A nawet w SC nie widziałem tego body za 7,5k teraz;]

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

W Norge była promocja na korpus 850 za 9000NOK czyli jakieś 4,5 k zł ale się wyprzedało chyba zanim sklepy otwarli :c3

profile.country.en_GB.title
Monty-----
Poszukiwacz

...wracajac do meritum.
Kiedy do jasnej :smileyevil: 700 vide 700iles.?

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Monty napisał(a):

...wracajac do meritum.

A co Cię tak pili? Nie masz czym zdjęć robić?
Czy kamery potrzebujesz? :c34

------------------------------
fotoamator
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Monty napisał(a):

...wracajac do meritum.

A co Cię ogranicza w 700?