Podziel się wrażeniami!
czyżby ktoś wysłuchał moje prośby? wszystko super tylko czemu nie FF
-15.2Mpx APS-C CMOS Exmor "R" sensor
-ISO 100-12.800 -ISO 100-12.800
-6.5 frame per second -6.5 Frame per second
-New high speed flash sync -New high speed flash sync
-9 double cross f/2.8 AF sensor (23 total AF sensor) -9 Double cross f/2.8 AF sensor (23 total AF sensor)
-New metering and AF sensor with tracking and previous focus -New metering and AF sensor with tracking and previous focus
-Dual AF Ultr-Speed motor
-Wi-Fi built-in
Wolę jak tam widać oryginalnie "900"
Ja rozumiem, że cały temat jest dość frywolny, ale dyskusja o samochodach to jednak zbytnie przegięcie dlatego te zostały usunięte.
Przepraszam
Ta specyfikacja o wiele lepsza
Lajam napisał(a):
Starosta napisał(a):
Przecież CMOS jest dobry od ISO 200, to po co niższe
Ja to po co?
Żeby było.
Nie jest ważne z czego korzystasz najczęściej. Najważniejsze że to MASZ.
Świadomość nieposiadana jakiegoś ficzera zupełnie pozbawia Cię kreatywności. Twoje zdjęcia są zawsze nie takie jak trzeba.
No to ja podbiję - proszę o puchę z matrycą z iso 25, 50 i reszta może się zatrzymać na 400-800 + mój filtr szary ograniczający dziesięciokrotnie ilość światła (nie pamiętam dokładnie ile, nieważne) i będę happy.Starosta napisał(a):
Przecież CMOS jest dobry od ISO 200, to po co niższebuzz napisał(a):
Mialem na mysli te nizsze wartosci, by przynajmniej bylo jak w EOS 500D.
No, dobrze rozumiem, uważam tak samo, przy czym sam odchodzę coraz częściej od zwierzaków, pozostaje tylko kwestia makro i GO ale da się i podpisuje się szczególnie pod ostatnim zdaniem :smileythumbsup:Norbert napisał(a):
Tommy - owszem FF to zupełnie inna plastyka obrazu i moim zdaniem przy ogniskowych do powiedzmy 100mm dla mnie byłoby super...ale ponieważ lubuję się w wiewiórkach i kaczkach to potrzebuję APS-c + 300-400mm (zakładając zmianę kąta widzenia i upakowanie pikseli to ogniskowa mi się "wydłuża" ) i tutaj APS-c wygrywa z FF....ale przegrywa przy szerszych kątach. (...)
Ja się zbytnio nie napalam na nowe body ale po jego wprowadzeniu będę wiedział dokąd zmierza system
ripride napisał(a):
hihi...
http://photorumors.com/2009/08/15/confu ... sony-a800/" target="_blank
Jeśli jeszcze wziąć pod uwagę limitowaną wersję James'a Bonda, to wszystko jasne. ponoć każdy jej użytkownik dostanie licencję na zapijanie. Ale cicho sza, to tajemnica
no i tą prosto od szatana dla innowierców , A666 napewno była by najpopularniejszą lustrzanką wszechczasów
Creatoor napisał(a):
Jeśli jeszcze wziąć pod uwagę limitowaną wersję James'a Bonda, to wszystko jasne. ponoć każdy jej użytkownik dostanie licencję na zapijanie. Ale cicho sza, to tajemnica