Podziel się wrażeniami!
posiadam alfe 550 i chce kupic obiektyw w ktorym jest 5 stykow,pytanie czy bedzie dzialal lub co nie bedzie dzialalo?
Tadeusz napisał(a):
Jeszcze jest 70-200/2,8 + TCx2 Ale to też trochę grosza, nawet jak się trafi stary, minoltowski.
Mnie kosztował 3k
jareklubicz napisał(a):
Tadeusz napisał(a):
Jeszcze jest 70-200/2,8 + TCx2
Tadziu akurat sie tak składa że posiadam taki zestaw i jestem zadowolony z niego
michnic79 napisał(a):
nio za taka kase bez zastanowienia
Tadeusz napisał(a):
Oj, też bym był zadowolony. Do 200mm masz 2,8 a powyżej dopiero 5,6. Miodzio.
Witam,
jareklubicz napisał(a):
wezme na plener w styczniu
Witam serdecznie:)
Jestem nowy na tym forum wiec prosze o wyrozumialosc w mojej niewiedzy.
Na swieta dostalem w prezencie A550 z kitowym obiektywem, pierwsza lustrzanke w zyciu.
Za niedlugi czas chce kupic inny obiektyw, bo wydaje mi sie ze z kitowym nie da sie za wiele zdzialac ( moge sie mylic ).
W robieniu zdjec jestem jak narazie totalnym laikiem/amatorem.
Bede wdzieczny za podpowiedzi w co uniwersalnego na poczatek sie zaopatrzyc, a jednoczesnie bylo w przystepnej cenie jak na amatora:)
Pozdrawiam
Na początek ten kit w zupełności ci wystarczy. Możliwości kita są duże, o czym przekonać się możesz w galerii Pauliny (znaczna część robiona kitem i to 18-70). Obiektyw dodawany do zestawu (DT 18-55 SAM) jest nawet lepszy optycznie - takie chodzą słuchy. Jedynie czego może ci brakować to długiego szkła, np. 55-200 (są dwie wersje z silnikiem SAM - nowasza; i bez - starsza).
Na początek bardzo dobry zestaw
ps. Zapraszam do zapoznania się ze stronami podanymi tutaj
sourc napisał(a):
Witam serdecznie:)
Jestem nowy na tym forum...
Bede wdzieczny za podpowiedzi w co uniwersalnego na poczatek sie zaopatrzyc, ...
Prosba o porade, chce kupic plecak to sprzetu i mam dylemat. Czy lepiej wybrac opcje gdzie lustrzanka z obiektywem jest w pozycji poziomej czy tez moze lepiej w pozycji pionowej.
W niedalekiej przyszlosci ( 2-3 miesiecy ) chce tez nabyc na poczatek obiektyw 55-200 SAM oraz lampe Sony hvl-f42. Warto to kupic?
Pozdrawiam
Obiektyw warto jeśli kupujesz w zestawie 550Y a czy sam dokupując to kolegów dalej pytaj.
Jeśli chodzi o tą lampę poszukaj w dziale Lampy błyskowe tam dużo widziałem ze jest info dotyczące tego modelu.