anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

obiektyw a 550

profile.country.pl_PL.title
michnic79
Początkujący

obiektyw a 550

posiadam alfe 550 i chce kupic obiektyw w ktorym jest 5 stykow,pytanie czy bedzie dzialal lub co nie bedzie dzialalo?

30 ODPOW. 30
Bertone.
Poszukiwacz

Tadeusz napisał(a):

Jeszcze jest 70-200/2,8 + TCx2 Ale to też trochę grosza, nawet jak się trafi stary, minoltowski.

A tak mniej więcej ile taki zestaw kosztuje ?

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
jareklubicz.
Poszukiwacz

Mnie kosztował 3k :x

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

jareklubicz napisał(a):

Tadeusz napisał(a):

Jeszcze jest 70-200/2,8 + TCx2

Tadziu akurat sie tak składa że posiadam taki zestaw i jestem zadowolony z niego

Oj, też bym był zadowolony. Do 200mm masz 2,8 a powyżej dopiero 5,6. Miodzio.
I cena znośna :)
I nie pomyliłeś się co do aukcji już jest 1,1k :)

------------------------------
fotoamator
jareklubicz.
Poszukiwacz

michnic79 napisał(a):

nio za taka kase bez zastanowienia :)

więc się nie zastanawiałem :smileyhappy:

Tadeusz napisał(a):

Oj, też bym był zadowolony. Do 200mm masz 2,8 a powyżej dopiero 5,6. Miodzio.

wezme na plener w styczniu
Edit no i przekroczyło 1,2k

profile.country.PL.title
Strix-----
Poszukiwacz

Witam,

jareklubicz napisał(a):

wezme na plener w styczniu

weź,weź ;) - mam także nadzieje, że przekażesz trochę doświadczenia co do tej 500 setki.
Będzie do pogadania, ;)
Pozdrawiam.

profile.country.PL.title
sourc-----
Użytkownik

Witam serdecznie:)
Jestem nowy na tym forum wiec prosze o wyrozumialosc w mojej niewiedzy.
Na swieta dostalem w prezencie A550 z kitowym obiektywem, pierwsza lustrzanke w zyciu.
Za niedlugi czas chce kupic inny obiektyw, bo wydaje mi sie ze z kitowym nie da sie za wiele zdzialac ( moge sie mylic ).
W robieniu zdjec jestem jak narazie totalnym laikiem/amatorem.
Bede wdzieczny za podpowiedzi w co uniwersalnego na poczatek sie zaopatrzyc, a jednoczesnie bylo w przystepnej cenie jak na amatora:)
Pozdrawiam

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

Na początek ten kit w zupełności ci wystarczy. Możliwości kita są duże, o czym przekonać się możesz w galerii Pauliny (znaczna część robiona kitem i to 18-70). Obiektyw dodawany do zestawu (DT 18-55 SAM) jest nawet lepszy optycznie - takie chodzą słuchy. Jedynie czego może ci brakować to długiego szkła, np. 55-200 (są dwie wersje z silnikiem SAM - nowasza; i bez - starsza).
Na początek bardzo dobry zestaw

ps. Zapraszam do zapoznania się ze stronami podanymi tutaj

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

sourc napisał(a):

Witam serdecznie:)
Jestem nowy na tym forum...
Bede wdzieczny za podpowiedzi w co uniwersalnego na poczatek sie zaopatrzyc, ...

Przede wszystkim w wiedzę ;)
To niewiele kosztuje a daje bardzo dużo. A gdzie jej szukać? Tu, na forum, w dziale ABC, jest poruszanych mnóstwo zagadnień interesujących dla początkującego. Jest tam też sporo linków do różnych przydatnych stron. Po opanowaniu podstaw fotografowania (lustrzanką, ale nie tylko...) będziesz posiadał też wiedzę, co ewentualnie będzie Ci potrzebne (obiektywy, lampy, akcesoria itd.). A wtedy również służymy radą i pomocą :D
Na początek zajrzyj do "Szkółki Sony". Nasz kolega Rafiki za pomoca filmików uczy z czego i jak korzystać.
Powodzenia!

------------------------------
fotoamator
profile.country.PL.title
sourc-----
Użytkownik

Prosba o porade, chce kupic plecak to sprzetu i mam dylemat. Czy lepiej wybrac opcje gdzie lustrzanka z obiektywem jest w pozycji poziomej czy tez moze lepiej w pozycji pionowej.
W niedalekiej przyszlosci ( 2-3 miesiecy ) chce tez nabyc na poczatek obiektyw 55-200 SAM oraz lampe Sony hvl-f42. Warto to kupic?
Pozdrawiam

tenzer
Poszukiwacz

Obiektyw warto jeśli kupujesz w zestawie 550Y a czy sam dokupując to kolegów dalej pytaj.
Jeśli chodzi o tą lampę poszukaj w dziale Lampy błyskowe tam dużo widziałem ze jest info dotyczące tego modelu.