anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Pozytywy A300

Par_Dez
Początkujący

Pozytywy A300

Witam !
Muszę pochwalić moją alfę A300.Dzisiaj przy 25 stopniowym mrozie poszedłem sobie do
lasu(mieszkam tuż przy Puszczy Kampinowskiej) i postanowiłem przetestować moją alfę
jak się będzie spisywać na sporym mrozie.No i b.przyjemne zaskoczenie.Przy takim mrozie
w lesie żadnych problemów z ostrzeniem , automatyką , żadnych zawieszeń , akumulator i
to nie oryginalny (specjalnie włożyłem aby sprawdzić) , zdjęcia robiłem w RAW -ach wyszły
nieźle po wywołaniu w PS ,jak na takiego nowicjusza jak ja .
Także trafiłem chyba naprawdę niezły egzemplarz.

4 ODPOW. 4
KotSchroedingera
Początkujący

Witam !

Lepiej żeby to raczej była norma, niż żebyś trafił na jakąś wyjątkową sztukę :)

spolnemesis1paejw
Początkujący

Przecież Par_Dez nie pisze o wyjątkowości :shock:
"Także trafiłem", oznacza "również trafiłem", czyli - tak jak inni.
Swoją drogą drogą trzeba mieć dużego pecha, żeby trafić na felerny egzemplarz alfy, zresztą serwis w razie czego pomoże - szybko i sprawnie :smileythumbsup:

Par_Dez
Początkujący

nemesis napisał(a):

Przecież Par_Dez nie pisze o wyjątkowości :shock:
"Także trafiłem", oznacza "również trafiłem", czyli - tak jak inni.
Swoją drogą drogą trzeba mieć dużego pecha, żeby trafić na felerny egzemplarz alfy, zresztą serwis w razie czego pomoże - szybko i sprawnie :smileythumbsup:

Co do pecha to przeglądając różne fora na temat aparatów Sony alfa - zanim kupiłem aparat
w tym systemie - spotkałem się z wieloma opiniami (nie pozbawionymi sporej dawki szowinizmu) - negatywnymi dotyczącymi zawodności Sony alfa właśnie w trudnych warunkach
pogodowych , niestaranności wykonania , zawodności AF wbudowanego w korpus itd.. itd.. itd..
Jednak kupiłem właśnie alfę i wiem że zrobiłem dobrze.
Owszem jakość kitowych obiektywów nie jest może rewelacyjna , ale dla amatora , który chce się przyłożyć do robienia dobrych zdjęć i to zarówno od strony technicznej jak i artystycznej wystarczy.
A właśnie to forum uznaję za b.obiektywne , wiem że tutaj mogę zawsze liczyć na pomoc i
uczciwe podejście do tematu.

wratislavian
Początkujący

lustrzanki to nie są jajka. są do robienia zdjęć. nawet na zimnie. nie trafiłeś dobrej sztuki. one na prawdę robią zdjęcia w każdych warunkach.