anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Problem z czystym zdjęciem;/ A200

3853-----
Początkujący

Problem z czystym zdjęciem;/ A200

Witam forumowiczów bardzo serdecznie!!!
Borykam się z problemem. Podczas robienia zdjęć A200 70-300mm uzyskuję ciemniejsze plamy na zdjęciu;/ Po wyczyszczeniu chciałem sprawdzić czy jest juz ok, ale okazało się po wydłużeniu czasu naświetlania że one nadal są i jeszcze bardziej wyraźne niż jak robię zdjęcia normalnie z pełna automatyką. Doradźcie mi proszę!!! nie mam bladego pojęcia czy to zanieczyszczony aparat czy obiektyw. Pomocy!DSC02452.JPGDSC02441.JPG

24 ODPOW. 24
3853-----
Początkujący

W sumie aparacik mam ponad rok i dopiero teraz borykam się z tym problemem;/ Ale już widzę że nie trzeba szukać przyczyny gdzieś indziej. Nawet wiem teraz gdzie jest matryca :c11 :slight_smile: DzięX

3853-----
Początkujący

Wracam i się pytam, a proszę o radę... . Zajmuję się fotografią przyrody. jak wiadomo ma A200. Jak zamienię ją na A550 czym będzie się różnić zdjęcie od tego w załączniku??

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

A200. Jak zamienię ją na A550 czym będzie się różnić zdjęcie od tego w załączniku??

A dlaczego miałoby się różnić? I czym? Chyba tym, że identycznej sytuacji nie spotkasz...
W sumie nie bardzo rozumiem o co pytasz :c7

------------------------------
fotoamator
3853-----
Początkujący

Przepraszam... Ale mi o sytuacje nie chodzi, a o jakość... Czy lepszej jakości będzie zdjęcie?? w gorszych warunkach będę mógł focić i jakość będzie lepsza. I czy w ogóle opłaca się zmieniać body na 550?? zyskam na tym czy stracę?? Dziękuję za odpowiedz;]

3853-----
Początkujący

A może lepiej zainwestować w to cacuszko ?? Sony 70-400mm f/4-5.6 G SSM (SAL-70400G)

profile.country.pl_PL.title
Szczupic
Użytkownik

Na pewno będziesz miał niższe szumy na wyższych czułościach więc będziesz mógł skrócić czas migawki :) dodatkowo poprawiony AF i szybszy tryb seryjny :)
Tak że jak tylko Cię stać to nie ma się co zastanawiać :D

___________________________________________________________________ Sony 850 | Minolta Dynax 7 | Sony HVL 42 | Sigma 70-200/2,8 HSM | Sigma 20-40/2,8 | Minolta 100/2,8 | Minolta 85/1,4G | Minolta 50/1,7 | Sony 35/1,4 G
profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

A może lepiej zainwestować w to cacuszko ?? Sony 70-400mm f/4-5.6 G SSM (SAL-70400G)

Od tego bym zaczął. Puszka - rzecz drugorzędna, choć nie bez znaczenia. Jak Szczupic zauważył, w A550 można bezpieczniej podnieść czułość (ISO).

------------------------------
fotoamator
3853-----
Początkujący

Czyli na jakości zdjęcia zmieniając body dużo nie zyskam?? Zacząć na obiektywie a skończyć na A550. Myślę że tak zrobię. Dziękuję :c39

profile.country.pl_PL.title
Szczupic
Użytkownik

U mnie zawsze na pierwszym miejscu były szkła bo puszka mnie nie ogranicza :)
A przy lepszym szkle poprawa jakości będzie zauważalna :D

___________________________________________________________________ Sony 850 | Minolta Dynax 7 | Sony HVL 42 | Sigma 70-200/2,8 HSM | Sigma 20-40/2,8 | Minolta 100/2,8 | Minolta 85/1,4G | Minolta 50/1,7 | Sony 35/1,4 G
profile.country.en_GB.title
Monty-----
Poszukiwacz

Kolega wspomnial ,ze fotografuje przyrode.Wiec najzwyczajniej wysokie ISO rzedu 1600 nie bedzie mu w zasadzie potrzebne.A to zacne "G" kosztuje fortune.Jezeli Cie na nie stac to stac Cie rowniez na oddelegowanie A200 na polke kosztem A550.

Jezeli juz mowa o szkle to nie wiem czy nie bedzie lepszym rozwiazaniem Sigma 70-200 F2.8 i telekonwerter.
Szczupic ma to szklo i je sobie chwali.