Podziel się wrażeniami!
20 Grudnia 2008 roku kupiłam A 350 i od tego czasu zamiast przyjemności z fotografowania mam same problemy. Aparat nie funkcjonuje tak jak powinien. W Wrześniu 2009r w trakcie robienia zdjęć aparat nagle zaczął wydawać głos jak traktor.Prawie miesiąc przeleżał w serwisie w Warszawie ,Wymieniono Pierścień AF.Aparat odebrałam w Pazdzierniku.Od tego czasu prawie wcale go nie używałam do dzisiejszego dnia,gdy chciałam z fotografować psa znajomej. Niestety na dobrych chęciach się skończyło.Po zrobieniu kilku zdjęć aparat zaczął wyświetlać informację Błąd aparatu. Wyciągnełam akumulatorek ,po czym po naładowaniu włożyłam spowrotem. Komunikat ciągle się pojawia. Wychodzi na to ze jest uszkodzona migawka.
Gwarancja skończyła się 20 grudnia 2009 roku .Mineło parę dni po gwarancji i znowu zepsuty.
Piszę na forum bo sama już nie wiem czy te modele są tak felerne czy ja miałam to szczęście trafić na bubla ;(
Pozdrawiam Monika z Bytomia
Witaj.
Czy z powrotem sprzęt trafił do MM.
Czy może już do serwisu SONY ??
Jak teraz,po przedstawieniu sprawy z paragrafami przebiegła rozmowa???
witam
Aparat został przyjęty bez problemu, Pracownik serwisu był trochę zaskoczony ta reklamacją,ale wszystko przebiegało w milej atmosferze.To raczej ja trzymałam się aby nie wybuchnąć złością. MM aparat wysłało ponowie do Serwisu do Warszawy. ,po 14 dniach pracownik serwisu telefonicznie poinformował mnie ze reklamacja została uznana. Jutro jestem umówiona po odbiór sprzętu.
Chyba kupię dobrą kawę i pójdę podziękować babce w federacji konsumentów za pomoc w załatwieniu sprawy
a to druk reklamacji.może się komuś przyda
http://sprzedaz.konsumencka.edu.pl/formularz.html
cieszę się, że udało się
chyba sobie ten wątek gdzieś zapiszę i będę go pokazywać wszystkim tym, którzy zamiast aparat wysłać bezpośrednio do serwisu : C.S.I. , oddać mają zamiar go do sklepu
mam nadzieję, że nie jedno dobre zdjęcie zrobisz tym aparatem
kris napisał(a):
cieszę się, że udało się
chyba sobie ten wątek gdzieś zapiszę i będę go pokazywać wszystkim tym, którzy zamiast aparat wysłać bezpośrednio do serwisu : C.S.I. , oddać mają zamiar go do sklepu