Podziel się wrażeniami!
czy to nie przeszkadza? bo niby to taki fajny bajer a po jakims czasie sie moze znudzic?
i czy to wyswietlacza nie zmiensza?
czy lepiej kupic sobie A200 ze zwykłym?
prosze o szybkie odpowiedzi, z góry dziękuje
overseer napisał(a):
LV to przydatna sprawa dla początkujących
kris napisał(a):
overseer napisał(a):
LV to przydatna sprawa dla początkujących
to też nie przez przypadek w entry levelach jest ten dodatek
Lajam napisał(a):
Nie chcę przypominać, że wcześniej niż w A300/350 wsadzili to do Canona Marka III D
a to nie jest entry level
kris napisał(a):
Lajam napisał(a):
Nie chcę przypominać, że wcześniej niż w A300/350 wsadzili to do Canona Marka III D
a to nie jest entry level
ale tam nie ma takiego wypasionego odchylanego LCD
dziadowski ten mark http://klubkm.pl/forum/images/smilies/rotfl.gif
Overseer, doskonale cię rozumiem bo tez jestem poczatkująca. Wcześniej miałam Z2 i tylko uzywałam wyświetlacza bo w wizjerze był beznadziejny obraz i tym samym przywykłam do LV.
Niedawno jednak poczytałam że matryca się bardzo przegrzewa podczas pracy LV, a przegrzana pracuje mniej wydajnie i robi się na zdjęciach dużo szumów.
Od tego czasu zaczęłam przyzwyczajać sie do wizjera i oswajać "drabinkę" bo też nie rozumiałam o co w niej chodzi... Wierz mi że po 2-3 dniach używania wizjera już mi ciężko patrzeć na LV.... no chyba że inaczej nie da się zdjęcia zrobić
kropka, racja to co mówisz i dlatego LV w A3x0 jest taki super, bo właśnie tak nie jest ;P. Alfetka używa zupełnie innej matrycy do LV jak do robienia zdjęć (w przeciwieństwie do KAŻDEGO dowolnego innego aparatu z LV). Pod tym względem metoda robienia zdjęć przy A3x0 i LV jest taka sama jak przy wizjerze i nie trzeba poświęcać jakości.
haaa, a to mnie zaskoczyłeś
Ale w sumie i dobrze że tego nie wiedziałam, bo na tej niewiedzy skorzystałam. Drabinki nie są już czarną magią
kropka33 napisał(a):
Wierz mi że po 2-3 dniach używania wizjera już mi ciężko patrzeć na LV....
w kompaktach z którymi ja mam okazje focić LCD się nie gasi przykładając oko do wizjerka (który jest bo jest) i zawsze mi wali w oczy bo zapominam wyłączyć najpierw LCD
skomplikowane te kompaty
kris napisał(a):
skomplikowane te kompaty