Podziel się wrażeniami!
Witam
Jestem tu nowa nie mam jeszcze lustrzanki planuje kupić i mam zamęt w głowie, byłam w kilku sklepach i nie znalazłam 380 na półce można oczywiście zamówić, ale skoro nie wiem czy kupie to się mija z celem. Problem polega na tym, że owszem LV jest przydatne, ale wizjer też i nie wiem czy mi się wizjer spodoba miałam w ręku 350 dawno temu i ostatnio 230 i zaskoczyło mnie to, że przez wizjer wskaźniki są nieczytelne takie małe dla porównania złapałam canona i tam patrząc widział wyraźnie te parametry(nie wiem jak to się fachowo mówi) całą budowę mogę sobie w 3D oglądać na necie, ale jak wygląda patrzenie przez wizjer nie. Może mi ktoś powie jak sprawa wygląda, najlepiej jakieś 3D wizjerka. No i jeszcze pytanko 380 czy 350?
Czy są jeszcze inne lustrzanki z szybkim podglądem na żywo?
Nie chcę zakładać nowego tematu więc pytam dalej tutaj. Jeżeli możecie mi doradzić odnośnie zakupu obiektywu to będę wdzięczna. Chciałabym kupić jakiś dobry w miarę uniwersalny obiektyw z większym zoomem niż kit 18-55mm. Taki, żebym np wyjeżdżając w plener czy weekend nie zabierać ze sobą kilku obiektywów(oczywiście wiem, że coś kosztem czegoś) mogłabym zrobić dobre zdjęcia krajobrazu czy swoje własne na tle jakichś budynków np: przy zwiedzaniu miasta czy na tle fajnego krajobrazu. Jeśli oczywiście jest to w miarę wykonalne. Jeśli możecie mi doradzić proponując inne rozwiązanie też chętnie się zapoznam z opinią.
Pozdrawiam:)
Polecam zapoznać się z postami w dziale "Obiektywy" - wielokrotnie było to omawiane.
Krótko: 55-200, jako uzupełnienie kita, lub 18-250 jako "uniwersalny".