Podziel się wrażeniami!
Witam,
Jest to mój pierwszy post na tym forum i chciałbym wszystkich gorąco przywitać.
Pare dni temu a dokładnie w ndz kupiłem swoją pierwszą lustrzankę. Wybór postawiłem na Sony Alpha 230. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z tego sprzętu ale nie o tym tutaj mowa.
Jako osoba przyzwyczajona od lat do kompaktów, mam do Was laickie pytanie czy mogę robić zdjęcia patrząc przez wyświetlacz LCD czy muszę robić zdjęcia przez wizjer? Chodzi mi o to, że chce widzieć to samo co w wizjerze na ekranie LCD. Nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na swoje pytanie, szukałem w instrukcji, szukałem na google i zero odpowiedzi na moje pytanie.
Czekam na odpowiedz.
pozdrawiam,
czocza
funkcja, o którą pytasz, nazywa się LifeView i niestety nie ma jej w Twoim modelu.
Tę funkcję posiadają jedynie modele zaczynające się na 3, 4 i 5. Na dzień dzisiejszy.
szogoon napisał(a):
funkcja, o którą pytasz, nazywa się LifeView
Tadeusz napisał(a):
Tę funkcję posiadają jedynie modele zaczynające się na 3, 4 i 5. Na dzień dzisiejszy.
Dzięki Panowie za tak błyskawiczną odpowiedz.
Jestem pod wielkim wrażeniem.
Korzystając z okazji ze mam swój własny temat i nie będę zakładał kolejnych mam pytanie czy będą jakieś aktualizacje oprogramowania do tego modelu alphy? Orientuje się ktoś?
czocza napisał(a):
czy będą jakieś aktualizacje oprogramowania do tego modelu alphy? Orientuje się ktoś?
Z tego co słyszałem, a słyszałem dobrze, to AF działa po naciśnięciu "magicznego" przycisku "AF" (lustro opada, znika obraz, ustawienie ostrości i powrót do MF Check Live View).Lajam napisał(a):
W kwestii serii na cyerkę "4" - A450 posiada tylko ręczne nastawianie ostrości w trybie podglądu na żywo. Autofokus nie działa. Ostrość ustawiamy wyłącznie MANUALNIE.
Z tego co słyszałem, a słyszałem dobrze, to AF działa po naciśnięciu "magicznego" przycisku "AF" (lustro opada, znika obraz, ustawienie ostrości i powrót do MF Check Live View).
Lajam napisał(a):
szogoon napisał(a):
funkcja, o którą pytasz, nazywa się LifeView
A dokładniej Live View
Witam,moze troszke tez sie wtrace,przed alpha 230 mialem canona sx110is ,jesli kolega robil zdjecia nocne,zamrazanie ruchu to powinienes troszke znac ustawienia aparatu i lcd nie powinno byc potrzebne,chyba ze pstrykales na auto,wizjer to kwestia przyzwyczajenia,popstrykaj troszke fotki manipulujac ustawieniami,po kilku h bedziesz ustawial juz intuicyjnie i nie powinno sprawiac Ciklopotu,zapomnisz o life view i lcd Pozdrawiam.