anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Zła współpraca obiektywów Sigma z A33 i A55

oldguest
Początkujący

Zła współpraca obiektywów Sigma z A33 i A55

http://www.optyczne.pl/3276-nowo%C5%9B%C4%87-Z%C5%82a_wsp%C3%B3%C5%82praca_obiektyw%C3%B3w_Sigma_z_Sony_A33_i_A55.html

http://www.sigma-photo.co.jp/english/news/info_100910.htm

41 ODPOW. 41
MikiPL-----
Początkujący

Ja mam np. Sigmę 17-70mm F/2.8-4.5 zamiast kitu i sprawdza się świetnie. AF jest szybki i rzadko się myli, podczas gdy w Sony 50mm F2,8 albo kitowym SAL1855 (pomijając, że to ciężko nazwać obiektywem) lubi sobie pomielić...

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

MikiPL napisał(a):

Ja mam np. Sigmę 17-70mm F/2.8-4.5 zamiast kitu i sprawdza się świetnie. AF jest szybki i rzadko się myli, podczas gdy w Sony 50mm F2,8 albo kitowym SAL1855 (pomijając, że to ciężko nazwać obiektywem) lubi sobie pomielić...

porównujesz zooma z macro ? http://klubkm.pl/forum/images/smilies/omatko.gif

Początkujący

auć 😕 no ładnie , no ładnie

porównanie zooma i kita to niczym porównanie psa do kota 😃

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Jasiek25101 napisał(a):

auć 😕 no ładnie , no ładnie

porównanie zooma i kita to niczym porównanie psa do kota 😃

a czym, że jest owy kit, jak nie "zoomem" ?

Lajam.
Expert

kris napisał(a):

MikiPL napisał(a):

porównujesz zooma z macro ? http://klubkm.pl/forum/images/smilies/omatko.gif

I jeszcze pewnie limiter wyłączony :smileyhappy:

Zapewne Sigma jeszcze wyjdzie ostrzejsza w porównaniu z tą makrówką :smileyhappy:

Jak czytam takie rzeczy:
SAL1855 (pomijając, że to ciężko nazwać obiektywem)

To normalnie aż ciśnie się na usta - proszę o konkretne argumenty!

danielek-----
Początkujący

Lajam myślę ,że nie usłyszysz argumentów .
Używam kit 18-50 nie często bo mam inne w szklarni ,ale 18-50 to obiektyw i trudno znaleść inne zastosowanie ,bo go nie ma , chyba że jest ktoś bardziej doświadczony do czego jeszcze może posłużyć .
Wypowiedź że trudno go nazwać obiektywem może chyba wynikać tylko z tego że go ktoś nie używał .
Dla koneserów testów na optyczne.pl sigma będzie zawsze najlepsza :P
Osobiście używam systemowych sony od 18-50 po 70-200 G i są bardzo dobrymi OBIEKTYWAMI i nie zmienięę ich na zadną inną firmę .

Ps. posiadam samyanga 500 mm z nazwy obiektyw ,można go podłączyć do body i jakąś fotkę zrobić ,podkreślam jakąś (jakość pozostawia wiele do życzenia ) , ale może służyć jako narzędzie do samoobroby do długie i ciężkie ,całe metalowe :P

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

danielek napisał(a):

kit 18-50

A to co za twór? Obiektyw podstawowy to SAM18 55
Zresztą w stopce też masz błąd - nie ma obiektywu 50200 - jest za to SAM 55 200 :D

PS. Ja wiem, że są to literówki, ale naprawdę warto chwilę poświęcić na sprawdzenie. Tym bardziej, że wypowiadamy się o urządzeniach w których te literki ważne są.

danielek-----
Początkujący

A to co za twór? Obiektyw podstawowy to SAM1855
Zresztą w stopce też masz błąd - nie ma obiektywu 50200 - jest za to SAM55200 :D

masz rację błąd literowy :smileythumbsup: dzięki za zwrócenie uwagi .
Kit to kit i wiemy o co chodzi

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

danielek napisał(a):

Kit to kit i wiemy o co chodzi

Niekoniecznie.
SAL1870 też jest kitem ;) a jeżeli w jego nazwie pomylisz 8 z 6 lub 7 z 8 to już rozmawiamy o zupełnie innym obiektywie. Warto być precyzyjnym ;)

danielek-----
Początkujący

:thumbsup: racja bez dwóch zdań .Wytykasz szczegół ja tylko odpowiedziałem na stwierdzenie
kitowym SAL1855 (pomijając, że to ciężko nazwać obiektywem)

i popełniłem błąd w opisie 18-50 powinno być 18-55 , i nadal uważam , że jest to obiektyw i służy jako obiektyw i to całkiem dobrze ,a wiem to bo go używam i nie znam innego przeznaczenia tego urządzenia .