anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

acinloop >bohomazy cz.2<

profile.country.pl_PL.title
acinloop
Nowicjusz

acinloop >bohomazy cz.2<

Trochę mojej pracy. Proszę o ocenę. ;)

199 ODPOW. 199
profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

doslav z 12tką to może być szeroki kąt co po bokach krzywić lubi. nie wiem nie czytałem exif ale będzie pewnie po zbóju szeroki obiektyw. a propos zapytam jako ten greenhorn jak podejrzeć exif bez otwierania grafiki poza przegladarką?

acinloop
Nowicjusz

Ajjj :flushed:
Napisze krótko:
Było tam krzywo (bardzo nierówny teren).
A co do jasności 10.: :rolling_eyes:
11. że krzywo to złudzenie, takie ukształtowanie terenu.
12.

Tomek69N napisał(a):

doslav z 12tką to może być szeroki kąt co po bokach krzywić lubi. nie wiem nie czytałem exif ale będzie pewnie po zbóju szeroki obiektyw.

Po zbóju to może nie, ogniskowa 24mm ;)

doslav.
Poszukiwacz

Szeroki kąt to owszem był ale nie twierdzę, że zdjęcie jest krzywe, tylko las po prostu myli oko. Prawa strona jest bardziej pochylona w lewo niż lewa w prawo... Pewnie dlatego, że to skraj lasu. No i to nadal moje subiektywne odczucie nie zmieniajace faktu, że podobają mi się zdjęcia :D

Do EXIF-ów polecam dodatek do FF o nazwie FxIF. Do innych przeglądarek też znajdziesz podobne cudeńka :nauseated_face:

acinloop
Nowicjusz

doslav napisał(a):

Do EXIF-ów polecam dodatek do FF o nazwie FxIF. Do innych przeglądarek też znajdziesz podobne cudeńka :nauseated_face:

Albo Exif Viewer ;)

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

Dzięki doslav. Poszperam, bo używam chroma najczęściej.
A obiektyw 24mm to 36 zdaje się dla mojego analogowego "małego obrazka", styknie żeby skrzywić. Poza tym jedna strona jest bliżej a druga dalej, stąd różnice.

doslav.
Poszukiwacz

Tomek69N napisał(a):

A obiektyw 24mm to 36 zdaje się dla mojego analowego "małego obrazka", styknie żeby skrzywić. Poza tym jedna strona jest bliżej a druga dalej, stąd różnice.

Jest taka możliwość, że masz rację :smileymrgreen:

A do chroma też gdzieś widziałem taki bajer do EXIF-ów... Sam czasem używam tej przeglądarki ale tu na forum to zaglądam z FF ;)

acinloop
Nowicjusz
profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

Może w ramach przełamania tak byś coś z modelką pogadał, kawy się napił albo poczytał? Coś nie przekonujące niestety wygląda jakbys powiedział jej tylko nie patrz kochanie w obiektyw i tak właśnie zrobiła. O technice niech się wypowiedzą spece co się znają ;)

acinloop
Nowicjusz

Tomek69N napisał(a):

Może w ramach przełamania tak byś coś z modelką pogadał, kawy się napił albo poczytał?

Wybacz, ale nie rozumiem Twojego postu.... :|

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

Ok zrozumiałem i przepraszam, nie sądziłem w swoim zadufaniu że cię urażę.