Podziel się wrażeniami!
Trochę mojej pracy. Proszę o ocenę.
doslav z 12tką to może być szeroki kąt co po bokach krzywić lubi. nie wiem nie czytałem exif ale będzie pewnie po zbóju szeroki obiektyw. a propos zapytam jako ten greenhorn jak podejrzeć exif bez otwierania grafiki poza przegladarką?
Ajjj
Napisze krótko:
Było tam krzywo (bardzo nierówny teren).
A co do jasności 10.:
11. że krzywo to złudzenie, takie ukształtowanie terenu.
12.
Tomek69N napisał(a):
doslav z 12tką to może być szeroki kąt co po bokach krzywić lubi. nie wiem nie czytałem exif ale będzie pewnie po zbóju szeroki obiektyw.
Szeroki kąt to owszem był ale nie twierdzę, że zdjęcie jest krzywe, tylko las po prostu myli oko. Prawa strona jest bardziej pochylona w lewo niż lewa w prawo... Pewnie dlatego, że to skraj lasu. No i to nadal moje subiektywne odczucie nie zmieniajace faktu, że podobają mi się zdjęcia
Do EXIF-ów polecam dodatek do FF o nazwie FxIF. Do innych przeglądarek też znajdziesz podobne cudeńka
doslav napisał(a):
Do EXIF-ów polecam dodatek do FF o nazwie FxIF. Do innych przeglądarek też znajdziesz podobne cudeńka
Dzięki doslav. Poszperam, bo używam chroma najczęściej.
A obiektyw 24mm to 36 zdaje się dla mojego analogowego "małego obrazka", styknie żeby skrzywić. Poza tym jedna strona jest bliżej a druga dalej, stąd różnice.
Tomek69N napisał(a):
A obiektyw 24mm to 36 zdaje się dla mojego analowego "małego obrazka", styknie żeby skrzywić. Poza tym jedna strona jest bliżej a druga dalej, stąd różnice.
Dzisiejsze, świeżutkie Proszę o ocenę
Może w ramach przełamania tak byś coś z modelką pogadał, kawy się napił albo poczytał? Coś nie przekonujące niestety wygląda jakbys powiedział jej tylko nie patrz kochanie w obiektyw i tak właśnie zrobiła. O technice niech się wypowiedzą spece co się znają
Tomek69N napisał(a):
Może w ramach przełamania tak byś coś z modelką pogadał, kawy się napił albo poczytał?
Ok zrozumiałem i przepraszam, nie sądziłem w swoim zadufaniu że cię urażę.