anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Amatorszczyzna z H7 ;) proszę o komentarze i sugestie

lupus-----
Początkujący

Amatorszczyzna z H7 ;) proszę o komentarze i sugestie

Witam, i pozdrawiam wszystkich fotomaniaków :) To mój pierwszy post i pierwsze fotki na tym forum. H siódemkę nabyłem ok półtora roku temu, ale tak na dobrą sprawę stosunkowo niedawno zacząłem pracować nad bardziej przemyślanym fotografowaniem i zapoznawaniem się z techniczną stroną focenia. Wcześniej było to po prostu pstrykanie idiot-kamerą w trybie Auto :?
Efekty mojej pracy poniżej

40 ODPOW. 40
ci.nek
Początkujący

Ciekawy moment ;) najbardziej podoba mi się ta łapka podniesiona do góry w stylu "siema" :slight_smile:

nieporadna
Początkujący

Zdjęcie super :flushed:

trochę rozprasza kwiatek w tle

a mnie zwodzi ta biała plama po prawej na dole - może gdyby ramkę dodać byłby lepszy efekt :smileyquestion:

najbardziej podoba mi się ta łapka podniesiona do góry w stylu "siema"

widać kolega najpierw uciął sobie pogawędkę z owadem :smileyhappy:

lupus-----
Początkujący

Zdjęcie miało być naturalne a wydało się że jest pozowane ;) Ta biała plama to płatki kwiatka ale prześwietlone bo zdjęcie robione w pełnym słońcu więc trochę to przyciąłem.

lupus-----
Początkujący

Troszkę mnie tutaj nie było, witam ponownie po przerwie urlopowej :)
Pora na moje kolejne dzieła ;)

PavelMat-----
Początkujący

Witam :)
co do zdjęcia ważki chyba to troche za dużo ucięta z dołu i troche ostroci mało w niektórych miejscach, ale ogolnie jest spoko.
A co do roślinki z lewej strony jest ładnie, ale z prawej strony tez chyba mogły by być ostre listki.
No to takie moje skromne zdanie :P
Pozdrawiam :)

ci.nek
Początkujący

co do 11 to się zgodzę z kolegą, jednak na fotce 10 skrzywdziłeś małżonkę. Kobieta pozowała do fotki a ty ostrość złapałeś na roślinkę. Nie spodobała mi się ta fotka, wolał bym portret osobno i fotkę rośniki bez żony w tle.

lupus-----
Początkujący

Ważka ucięta bo z dołu wlazły mi w kadr listki i tyle było jej widać 😕
Małżonka nie czuje się skrzywdzona stanowiąc tło dla roślinki i podziela moje zdanie że fotka jest fajna ;)
Mimo tego że się nie podoba to dzięki za opinię.

ci.nek
Początkujący

Najważniejsze, że wam się podoba, bo zdjęcia robi się dla siebie a nie pod kogoś ;)
Pozdrawiam

lupus-----
Początkujący

Też tak uważam, ale mimo wszystko miło jest zrobić fotkę która podoba się nie tylko autorowi :P
Tym razem dla urozmaicenia mojej galerii próba z pejzażem no i ....
.
.
.
makro oczywiście :nauseated_face:

Melanie------
Początkujący

13. ladna osa, czy co to tam jest za owad :P ..
12. tez ladne ;d , ale co to to biale jest? ; >