anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Andrzej Wrocław

Skoczek
Początkujący

Andrzej Wrocław

Witam, oto 3 moje zdjęcia. Ślimak zrobiony jeszcze h-7, pozostałe dwa alfa200. Proszę o ocenę i komentarze. Zwłaszcza na temat obróbki zdjęć, bo o tym nie mam zielonego pojęcia.
Pozdrawiam.

78 ODPOW. 78
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Ogólnie pierwsze dwa - ładnie naświetlone zdjęcia nocne :)
Dwójka byłaby chyba najlepsza, ale niestety widać, że przez szybę robiłeś :(

Co do obróbki - mógbyś zmniejszyć stopień kompresji bo wychodzą artefakty w JPG (widoczne szczególnie w pierwszym zdjęciu)

A ślimak.... no cóż, za szybka bestia :slight_smile: uciekła poza płaszczyznę ostrości

Skoczek
Początkujący

Dzięki. Kompresje jpga zaraz poprawię. A ślimak rzeczywiście zasuwał. :) Możesz coś doradzić w sprawie usuwania tych śladów okna w PS?

rrozyc
Początkujący

bardzo fajne nocne ale ślimak najlepszy ostrość na podświetlonej muszli.

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Skoczek napisał(a):

Dzięki. Kompresje jpga zaraz poprawię. A ślimak rzeczywiście zasuwał. :) Możesz coś doradzić w sprawie usuwania tych śladów okna w PS?

To w sumie bardzo proste do usunięcia - robisz nową warstwę i użyj narzędzia Stempel, a jeszcze lepiej Łatka i w ciągu minuty nie będzie żadnego śladu.

Na przyszłość, jeśli będziesz robić fotki przez szybę, aby uniknąć takich baboli, staraj się gasić światło w pomieszczeniu, w sumie filtr polaryzacyjny też coś pomoże (ale wydłuży ekspozycję) ;)

Skoczek
Początkujący

Hehe, to było w innym budynku uczelni niż ten na zdjęciu i nie za bardzo mogłem tam gasić światło:). I tak ochroniarz cały czas spacerował przy mnie i patrzył co robię, gdy się ze statywem rozstawiałem:). A z PS później pokombinuję, dzięki za wskazówkę.

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

dobrze, że kupiłeś lustrzankę bo jak widać na hybrydce AF nie nadążył za bestią :nauseated_face:

widoczek z okna może i byłby lepszy gdyby był dopracowany (odbicie), ale mnie mało które nocne zdjęcie architektury interesuje.....

:)

Początkujący

Szeroka ta Odra, prawda? ;)

profile.country.pl_PL.title
Starosta.
Początkujący

Piękny ten Wrocław :)

Pozdrawia Starosta :grin:
Skoczek
Początkujący

Moja miniaturka Wrocławia ;)