anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Ciemna Strona Negatywu czyli rozbrat tompac'a z fotografią.

profile.country.en_PL.title
tompacan
Nowicjusz

Ciemna Strona Negatywu czyli rozbrat tompac'a z fotografią.

Chyba pora zacząć "reklamować" możliwości jakie w dziedzinie szumów daje model A100 (i nie tylko). Od jakiegoś czasu bawię sie A100 w trybie BW i czułości ISO800 a czasami nawet 1600. Szum z tego modelu jest genialny, to jemu najbliżej do ziarna błony filmowej.
Tak więc jeśli nie masz alergii na ziarno czy szum to ZAPRASZAM ;)

Parametry ekspozycji do wglądu w EXIFach.

Zaczynam zimą na szkielecczyźnie.

128 ODPOW. 128
kaczor1200
Początkujący

niesamowite te zdjęcia :c6 :c6 jestem jak najbardziej na tak, a z helikopterków najbardziej 42 :c4 :c4

profile.country.en_GB.title
KubaW-----
Początkujący

Niesamowite zdjęcia, podziwiam! Szczególnie 24,30(!!!) i 29.

.cezar.
Początkujący

Kurcze... Dotychczas Twoje fruwaje bardzo mi leżały (nawet te kombinacje z niebem w kolorach hmm... dyskusyjnych ;) ) ale tej ostatniej obróbki jakoś "nie kupuję". Nie rozumiem tej kolorystyki zupełnie - za mocne halucynacje jak dla mnie ;) I do tego te dziwne "ramki", (szczególnie na zdjęciu nr 42 gdzie ramka ma dwa kolory).
pzdr

tompacan
Nowicjusz

sg tu nie chodzi o relacje kupie-sprzedam, to też nie kwestia przypadkowej obróbki.
to siedzi gdzieś głębiej, dlatego momentami sam jestem przerażony ilością żałobnej czerni z fioletem oraz czerwieni krwi :shock: :o :(

.cezar.
Początkujący

tompac napisał(a):

sg tu nie chodzi o relacje kupie-sprzedam,

Tak mi się powiedziało/napisało - dobrze wiesz co miałem na myśli.

tompac napisał(a):

to też nie kwestia przypadkowej obróbki.

Nawet by mi do głowy nie przyszło, że ta obróbka może być przypadkowa - na pewno nie na Twoich zdjęciach.

tompac napisał(a):

to siedzi gdzieś głębiej, dlatego momentami sam jestem przerażony ilością żałobnej czerni z fioletem oraz czerwieni krwi :shock: :o :(

Może masz jakieś wewnętrzne przekonanie,żeby taką kolorystykę uskuteczniać, może jest w tym jakiś głębszy sens a być może jakiś kontekst, którego nie znam?. Jednak ja podchodzę do tych zdjęć bez twoich obciążeń i uważam, że obróbka jest przesadzona(może bardziej "nietrafiona"). Przypomina mi to zdjęcia z Czarnobyla i Prypeci robione przy ładnej pogodzie i poddawane obróbce która ma sprawiać wrażenie mrocznej (oczywiście sztucznie mrocznej).

tompacan
Nowicjusz

może jakiś kontekst, którego nie znam?.

Trudno żebyś znał, chociaż ich część.

Jednak ja podchodzę do tych zdjęć bez twoich obciążeń i uważam, że obróbka jest przesadzona(może bardziej "nietrafiona"). Przypomina mi to zdjęcia z Czarnobyla i Prypeci robione przy ładnej pogodzie i poddawane obróbce która ma sprawiać wrażenie mrocznej (oczywiście sztucznie mrocznej).

Oczywiście masz prawo do dowolnego odbioru czy interpretacji.
A ja mam prawo do kreowania czego tylko ma dusza zapragnie (oczywiście w kwestii obrazu) ;)

Tak więc kolejna partia obrazków z halucynacjami w tle :)

profile.country.pl_PL.title
hovany
Poszukiwacz

Masz bardzo specyficzny dar postrzegania rzeczywistości. Mnie takie spojrzenie jak najbardziej odpowiada.

BZ
pablo_duch
Początkujący

krótko-CZADOWE FOTY :thumbsup:

Bertone.
Poszukiwacz

Tomku , fruwaje w Twoim wykonaniu to chcę się oglądać :D
Szacun :c22

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
profile.country.PL.title
martha.
Użytkownik

Twoj styl bardzo mi sie podoba.kadry sa niepowtarzalne i niebanalne i dla mnie to jest sztuka :c4

trzy ostatnie :c4