anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Ciemna Strona Negatywu czyli rozbrat tompac'a z fotografią.

profile.country.en_PL.title
tompacan
Nowicjusz

Ciemna Strona Negatywu czyli rozbrat tompac'a z fotografią.

Chyba pora zacząć "reklamować" możliwości jakie w dziedzinie szumów daje model A100 (i nie tylko). Od jakiegoś czasu bawię sie A100 w trybie BW i czułości ISO800 a czasami nawet 1600. Szum z tego modelu jest genialny, to jemu najbliżej do ziarna błony filmowej.
Tak więc jeśli nie masz alergii na ziarno czy szum to ZAPRASZAM ;)

Parametry ekspozycji do wglądu w EXIFach.

Zaczynam zimą na szkielecczyźnie.

128 ODPOW. 128
tompacan
Nowicjusz

10zer napisał(a):

:thumbsup: rozumiem, używam innego oprogramowania choć też Adobe i dlatego łatwiej mi przychodzi zrobienie tego o czym mówiłem. Zdjęcia są b. dobre ale mogą być zawsze lepsze. A może tylko mi się tak wydaje...

10zer to nie jest kwestia narzędzia a nastawienia, pewnego rodzaju niechlujstwo sprawia mi frajdę, po cholerę mam się stresować jakimiś pierdołami ;)

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

tompac napisał(a):

10zer to nie jest westia narzędzia a nastawienia, pewnego rodzaju niechlujstwo sprawia mi frajdę, po cholerę mam się stresować jakimiś łami ;)

Amen. Fotografia ma sprawiać przyjemność ją czyniącemu, bo inaczej to jak kupowanie auta ku uciesze oczu sąsiadów :c20 .

tompacan
Nowicjusz

Wszystkiego Najlepszego :)

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

Tomku, świetna kartka. Tobie życzę wesołych i odlotowych Świąt Bożego Narodzenia.

Ps. Jeszcze raz dzięki za transport do Kielc.

tompacan
Nowicjusz

Jest to kolejne miejsce, gdzie informuję znajomych, że zamykam w moim życiu rozdział zwany fotografią.
Z tego tytułu postanowiłem upublicznić, rzecz która rodziła sie chwilę czasu.
W załączniku tylko okładka całość do ściągnięcia pod adresem:
http://tompac.pl/dsn.pdf

profile.country.en_GB.title
KubaW-----
Początkujący

Cóż, nie moja sprawa, nie mi wnikać w szczegóły, zostaje zaakceptować i uszanować twoją decyzję :c22
Tak czy siak - praktycznie każde twoje zdjęcie mi się podobało. Jedna z niewielu galerii na tym forum do której zaglądałem regularnie, zawsze z nadzieją że jakieś latadła się pokażą. Cóż, szkoda, powodzenia :c86

profile.country.PL.title
Rutek68
Doradca

Wielka szkoda , bo Twoje zdjęcia były świetne :c4 :c4 :c4

Sony 77 ob.28/2,8; 50-200/4-5,6; 35/1,8; 50/1.7; 135/2,8
profile.country.pl_PL.title
hovany
Poszukiwacz

KubaW napisał(a):

Cóż, nie moja sprawa, nie mi wnikać w szczegóły, zostaje zaakceptować i uszanować twoją decyzję :c22

Tyle właśnie należałoby napisać. Pozdrawiam, życzę szczęścia i oczekuję powrotu.

BZ
tompacan
Nowicjusz

hovany napisał(a):

KubaW napisał(a):

Tyle właśnie należałoby napisać. Pozdrawiam, życzę szczęścia i oczekuję powrotu.

Panowie chyba niepotrzebnie wprowadzacie taka nutę tragedii, żadnej tragedii nie ma, ani nie jest to jakiś temat tabu.
Kto był na mojej prezentacji w Ostrowcu mógł w pewnym stopniu przewidzieć (albo uznać za wielce prawdopodobny) mój ruch. Ostatnia część prezentacji nie bez kozery nazywała się Aktem - Aktem desperacji i rozpaczy.
Teraz wystarczyło powiedzieć dość i skończyć z uganianiem sie za własnym ogonem.

I aby uściślić, kończę z fotografią ale moją, po prostu nie będę już nowych zdjęć, ale nie oznacza to, że odcinam sie od fotografii zupełnie, nie.
Dalej podziwiam innych autorów, dalej będę sobie cykał fotki na imprezach rodzinnych, dalej służę pomocą i swoją wiedzą w tym temacie - to tyle i aż tyle :)

pozdr