anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Cylin; różne

Cylin-----
Początkujący

Cylin; różne

Witam. Z niemałą obawą postanowiłem założyć swoją galerię. Mam nadzieję że nie odbije się to na mojej psychice :smileyredface: , a moje prace z biegiem czas będą lepsze a nie odwrotnie.
Zacznę od może nieciekawego tematu. Moje eksperymenty z dymkami.

104 ODPOW. 104
profile.country.pl_PL.title
rakastan00
Poszukiwacz

Z tym zezem ciężka sprawa. Ale jeśli już mam tak zrobić to mój komentarz: brak ostrości :c7

Cylin-----
Początkujący

Witam wszystkich. No niestety tak jest że większosć osób ma z tym problem żeby tak na zawołanie zrobić i "dostroić" zeza. Jest też na to dosyć prosty sposób. wystawić palec przed oczy tak żeby jego czubek był gdzies w połowie wysokosci tych zdjęć. I tak odsuwać lub przysuwać palec oczywiscie patrząc na palec aby "kątem" oka dostrzec że obrazy się pokryły a wtedy powolutku nie zmieniając "ustawienia" oczu przeniesć wzrok z palca na zdjęcie. Z tą ostroscią to jest racja, ale kiedy uda Wam się zobaczyć ten efekt 3D to zobaczycie ostrosć jak z Zeissa. Spróbujcie, naprawdę warto.

Dziękuję i pozdrawiam :c22

doslav.
Poszukiwacz

Mi się udało ale to pewnie dlatego, że wczoraj akurat przeglądałem stronkę gdzie takich obrazków dużo było i trening mam ;)

Inne - to i ciekawe... :thumbsup:

Cylin-----
Początkujący

Dzięki wszystkim za odwiedziny. Doslav cieszę się bo mógłbym wyjsć na kłamcę :c20

Wesołych Swiąt 4All

Cylin-----
Początkujący

Teraz cos ze zlotu zabytkowych samochodów. "Znaczkowo"

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Cylin napisał(a):

Doslav cieszę się bo mógłbym wyjsć na kłamcęl

Trójwymiar jest, nie miałem problemu z tym bo sobie już kilka lat temu wyćwiczyłem mózg na widzenie tego typu obrazów - dla mnie jednak za bardzo to pstrokata sama ta scena jest. Być może to dlatego, że oglądam w wysokiej rozdzielczości (1920x1080)

Możesz zdradzić jaki soft produkuje takie obrazy? :)

Cylin-----
Początkujący

Lajam to zdjęcie było robione w celu sprawdzenia jak mi takie dzieło wyjdzie. Potrzebowałem na szybko miejsca gdzie jest sporo elementów zachodzących na siebie żeby było widać ten efekt 3D. Teraz wiem że się da. A co do softu :c7 ? Oryginalny soft Sony Alpha 300 :D . Takie zdjęcia nie są robione żadnym programem (oprócz sklejania dwóch w jedno). Jesli pytasz poważnie to po krótce sposób jest taki:

1. Jak zauważył Starosta :c4 robi się dwa zdjęcia z przesunięciem o około 6 cm (rozstaw oczu ) ale co jest bardzo ważne: robiąc obydwa zdjęcia musisz przyjąć punkt wspólny na obydwu zdjęciach tzn. np. u mnie był to róg poziomej belki bliższego krzyża. Reasumując: robisz pierwszą fotkę celując srodkiem kadru w jakis element (lepiej gdzies bliżej niż dalej) potem przesuwasz aparat o 6-10 cm i robisz drugą fotkę celując srokiem kadru w ten sam punkt.
2. Jak zauważył Tadeusz :c4 należy zdjęcia skleić ze sobą ale zamieniając je miejscami
3. Cieszyć się fotką 3D :D

Piotrek------
Początkujący

Twoje 3D nie dla mnie- sory. Nie udało mi się zobaczyć, choć się starałem. A gdzie zostało zrobione? Po krzyżach widać ze to Celtyckie. Czyli Wlk. Bryt lub Irlandia. Ale następne obejrzałem z ciekawością. Początkiem maja niedaleko mnie będzie organizowany zlot starych samochodów i motocykli. Po obejrzeniu Twoich zdjęć na pewno pojadę tam. Myślę, że będzie to dobry temat do fotografowania.

Cylin-----
Początkujący

Piotrek masz rację to Irlandia. Tutaj dosyć często są te zloty tylko miasta zmieniają. Jak już sfocisz to się pochwal. Pozdrawiam

pablo_duch
Początkujący

27- :thumbsup: