anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Enzo - Plenerowe + GT Polonia 2012.

profile.country.PL.title
.Enzo.
Poszukiwacz

Enzo - Plenerowe + GT Polonia 2012.

Witam.
Zamieszczam swoje zdjęcia :) Większa część była wykonywana jeszcze :c56 300, przez ostatni rok. Jestem początkujący w fotografii, więc proszę o szczere komentarze, uwagi, porady, etc.

Proszę nie sugerować się nazwą pliku lecz komentarzem do niego.

144 ODPOW. 144
profile.country.pl_PL.title
Bertone.
Poszukiwacz

66 - to białe to co to jest ?
67 – według mnie za bardzo nasycone kolory
68 – niebo i przepały w dolnej części zdjęcia
69 – ładnie, tylko czemu zostawiłeś te krzaczki ?
70 – mam wrażenie jakby zaraz się przechyliła na lewą stronę
71 – ciemnawe
72 – ja bym jeszcze więcej dołu pokazał nic tego wolnego miejsca na szczycie wieży
73- widok piękny – balans bieli :c9 … za niebiesko
74 – gęś – jakoś nie przemawia za mną takie cięcie
75 – jakoś zdjęcia – rozumiem , że te zanieczyszczenia po prawej stronie to na szybie

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
profile.country.PL.title
.Enzo.
Poszukiwacz

Bertone napisał(a):

66 - to białe to co to jest ?

Płatek kwiatka, który spadł i sobie leży. Wiem, za jasne.

Bertone napisał(a):

69 – ładnie, tylko czemu zostawiłeś te krzaczki ?

Taki widok z hotelu. Ograniczony byłem daszkiem u góry i drzewkami na dole stąd ich szczyt na zdjęciu :( .

Bertone napisał(a):

72 – ja bym jeszcze więcej dołu pokazał nic tego wolnego miejsca na szczycie wieży

A na dole były autobusy :D

Bertone napisał(a):

75 – jakoś zdjęcia – rozumiem , że te zanieczyszczenia po prawej stronie to na szybie

Te zanieczyszczenia to w moim aparacie po wizycie w Carcassone (chyba tak to się pisze) gdzie w powietrzu było mnóstwo pyłu a nie miałem za bardzo gdzie i kiedy wyczyścić. Nie dysponowałem na dodatek statywem. Brakowało mi też możliwości obejrzenia zdjęć na większym ekranie.

Jednakże bardzo dziękuję za wszystkie wskazówki.

Wrzutka mała z GT Polonia. 3 autka. Wiem, że się za dużo zaczynam tłumaczyć z moich błędów ale tym razem było zachodzące słońce, które raz było w chmurach a raz nie :( Tak wogóle to jest mój pierwszy raz gdy eksperymentuje z motoryzacją.

profile.country.PL.title
.Enzo.
Poszukiwacz
profile.country.PL.title
.Enzo.
Poszukiwacz
profile.country.PL.title
.Enzo.
Poszukiwacz

Ostatnie z wakacji za granicą ;(

//edit
Przepraszam za zdjęcia ze złą rozdzielczością. Coś popsułem zmieniając ją.

profile.country.en_GB.title
.cezar.
Początkujący

:c37
To nie jest moja tematyka, ale mam kilka ogólnych uwag. Po pierwsze taka duża wrzuta jet zupełnie nieuzasadniona. Np 92, 93 i 95 to jest to samo miejsce z inną ognikową + 90 z ptakiem. Spokojnie mogłeś wybrać z tych czterech jedno zdjęcie, które Ci się najbardziej podobało i właśnie je pokazać. Po drugie wrzuciłeś set z Włoch a jedynym typowo włoskim (śródziemnomorskim) motywem jest 87 z czego na pierwszym planie pokazałeś jakąś ruderę bez ścian i okien (i wcale nie jest ona zabytkowa). Albo 88 - równie dobrze mogłoby to być skrzyżowanie w Ciechocinku (pomijając już fakt, że zdjęcie zupełnie nie udane - na przyszły raz nie ustawiaj się na skrzyżowaniu bo samochody po pierwsze jadą wolno a po drugie te, które oczekują na zmianę świateł zbyt długo naświetlają jedno miejsce). Po trzecie kadry są krzywe, dziwacznie poobcinane (patrz gołębie) jakiś nieostrość gdzieś się wkradła.
Generalnie relacja niezbyt udana...
pzdr

profile.country.PL.title
.Enzo.
Poszukiwacz

(zmieniłem rozdzielczość zdjęć bo były za duże stąd znikający post).

Mała wrzutka z weekendowego spaceru po Poznaniu. Tematem jest jak zwykle to u mnie natura :) Szkoda tylko, że zapomniałem wyczyścić aparat - nie bić mnie :( Przy okazji pragnę podziękować wszystkim za komentarze i odwiedziny - wyciągam z nich wnioski i uczę się :c20

profile.country.pl_PL.title
tenzer
Poszukiwacz

Nie będę się wiele rozpisywał. Powiem tylko tle, ze duży przekrój w zasadzie wszystkiego. Ogólnie bardzo przyjemnie ogląda się galeryjkę, dużo kolorowego i oryginalne kadry. :c4
Brakuje tylko w niektórych fotkach zadbania o szczegóły i będą rewelacyjne efekty.