Podziel się wrażeniami!
Witam.
Zamieszczam swoje zdjęcia Większa część była wykonywana jeszcze 300, przez ostatni rok. Jestem początkujący w fotografii, więc proszę o szczere komentarze, uwagi, porady, etc.
Proszę nie sugerować się nazwą pliku lecz komentarzem do niego.
Minimalek Sulejowski bardzo fajny, nawet tak pomarańczowy (mam nadzieje że świadomie taki zafarb)
Chmurki mnie całkowicie nie przekonują
Enzo napisał(a):
a to tylko 550 i 500 da się robić HDR ?
albo jednego RAW'a z którego robimy 3 tiffy/jpg na 3 wartościach EV {-2,0,+2}. jeżeli robimy dynamiczną scenę, np coś co się rusza, to jest to jedyne rozwiązanie
Wtedy nie wiedziałem, że tak można, a teraz mam 550, więc nie muszę się uczyć
Kolejne dwie fotki, również z pleneru, trzecia zaś (11) ze spotkania z Rafikim, w Kórniku (rok temu).
sympatysze foteczki
Witam.
Z dotychczasowych fotek, które wstawiłeś to najbardziej mi się 7 podoba.
Witam
3 i 7 przykuwają moją uwagę, a w szczególności 15
Enzo napisał(a):
Proszę nie sugerować się nazwą pliku lecz komentarzem do niego.
Ostatnie dwa z 300, reszta z Sulejowa.
Sulejów znów.
@kris
Z numerkami to miałem problem w komputerze. Mam osobny folder do galerii, ale cuś zepsułem i tak wyszło. Przepraszam za niedogodności.
Zdjęcia, które są z 300 mają około rok i niestety nie posiadam ich w .arw, i nic już nie zmienię, a chciałbym
Dziękuje bardzo za komentowanie. Wkrótce coś dorzucę.
19 - delikatny niebieski zafarb jeśli mnie wzrok nie myli - WB do poprawy plus nasyciłbym zielenie i dołożył kontrastu
20 - krzywo
21 - najsłabsze chyba, szaro, ciemno i nieciekawie, jakieś krzaczki z prawej wyłażą
22 - rozjaśnić i byłoby całkiem w porządku - to z Sulejowa prawda ? bo zrobiłem prawie identyczny kadr tam