anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

fotsy NorbiQ

NorbiQ
Początkujący

fotsy NorbiQ

WITAM !! Jestem świerzak więc proszę o wyrozumiałość :D i komentarze :D

31 ODPOW. 31
profile.country.pl_PL.title
kropka33
Początkujący

NorbiQ napisał(a):

niestety nie pamiętam ustawień

1/640 f6,3 ISO 70mm - z exifami sobie radzimy :smileymrgreen:

warto natomiast numerować zdjęcia, bo lepiej nam się do nich odnosić. Zminiejszanie do 800 po dlugim boku dla zdjęć poziomych, i 600 dla pionowych bardzo mile widziane, bo większe ciężko sie ogląda.

Portret trochę razi czerwienią, która zamiast podkreślać, to odciąga uwagę. Modelka bardzo ładna, ale szkoda że nieostra :|

francuz-----
Początkujący

szkoda że tego zwierza uciąłeś...

NorbiQ
Początkujący

dziękuje bardzo za uwagi obiecuje poprawę :D

NorbiQ
Początkujący

fot.3

Creatoor
Początkujący

Witam serdecznie

Co do 1 fotki. Jeśli to możliwe dawaj więcej 'surowych' zdjęć. Wolałbym wypowiadać się na temat zdolności fotograficznych niż umiejątności obsługi PS-uja. Twarz przepalona. Ujęcie dobre. Pomysł ciekawy.
Fotka 2. Szkoda że owad wyszedł poza kadr. W tym przypadku obiekt za ciemny co pozbawiło go detali.

3-ka. Ciekawa, ale... Jeśli to jest to co zamierzyłeś to niech tak będzie. Mogłeś jedynie zadbać o śmieci w tyle. Z lewej ta kostka budynku, z prawej latarnie, trochę to psuje ujęcie. Nie wiem czy nie lepiej byłoby zrobić ujęcie w pionie. Zawsze możesz wykadrować jeszcze.

Mała prośba. Staraj się wrzucać fotki o wymiarach max. 800 - dłuższy bok, łatwiej oglądać.

NorbiQ
Początkujący

zastosuje się do zaleceń dziękuje bardzo

NorbiQ
Początkujący

fot.4

profile.country.pl_PL.title
alpol6
Poszukiwacz

fot4 mam wrażenie jak by ten kwiatek który znajduje sie na górze wyszedł troche z GO (moim zdaniem mozna było zastosować większą przysłone niz 5,6 (niewiem jaka jest większa niemam lustra))

francuz-----
Początkujący

alpol6 ma rację, mogłeś trochę przymknąć, ale bez przesady, tak żeby tylko te 2 kwiatki były ostre. Podobają mi się kolory :)