anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Galeria - artkoz8

artkoz8
Początkujący

Galeria - artkoz8

Witam.

Niedawno kupiłem sony :c56 300 i dopiero zaczynam przygodę z fotografią. Wstawiam swoje prace, proszę o komentarze, oceny, wskazówki.

12 ODPOW. 12
profile.country.en_GB.title
mamakuby
Poszukiwacz

witaj! NO to lecimy;)
Dom na łące - nuda (szaro i o niczym)
zabawy z lightroomem i pającza ląka - fee - motyw koloru w BW kojarzy mi się ze zdjęciami ślubnymi z lat 90tych
Numeruj zdjęcia - łatwiej będzie odnosić się do nich przy komentowaniu
Pozdrawiam

profile.country.pl_PL.title
tenzer
Poszukiwacz

Podoba się: DSC07382, Widok z mojego studenckiego okna, Trochę zabawy z filtrem ir. Motyl001 - gdyby był ostry czemu nie, a może taki jest tylko zapomniałeś wyostrzyć po zmniejszeniu.
Drobne uwagi. DSC07395 pochylone na lewo i przy zachodach/wschodach staraj się robić linię horyzontu 1/3 kadru lub 2/3 tak jak to zrobiłeś na 1 fotce.
róża-2 nie dość, ze wyblakłe jakieś takie to jeszcze przysłona kosmiczna :shock: zazwyczaj takiej używa się do fotek pod słońce lub przy (piknikach lotniczych :D przy jasnym niebie )
Jestem niskim szczeblem amatorem,ale czasem praktyczne rady mogą Ci się przydać.

artkoz8
Początkujący

10zer napisał(a):

róża-2 nie dość, ze wyblakłe jakieś takie to jeszcze przysłona kosmiczna :shock: zazwyczaj takiej używa się do fotek pod słońce lub przy (piknikach lotniczych :D przy jasnym niebie )

Robiąc to zdjęcie chciałem uzyskać dużą głębie ostrości, tak aby cały bukiet był ostry. Nie mam jeszcze wyczucia co do ustawiania przesłony. Miało to być zdjęcie z efektem "starego zdjęcia"

profile.country.pl_PL.title
tenzer
Poszukiwacz

artkoz8 napisał(a):

Miało to być zdjęcie z efektem "starego zdjęcia"

no i taki efekt powstał ale przysłona w tym ani trochu nie pomogła ani zaszkodziła.

artkoz8
Początkujący

Jeszcze jedno.

spolcmas1uzjua
Nowicjusz

Witam, myślę, że najlepsze z tych, które wstawiłeś to "widok z mojego studenckiego okna" pozostałe niestety mi nie podchodzą. Portrety to dla mnie jeszcze zagadka, ale to ostatnie to tak właściwie co to jest :question:

Rydzek
Początkujący

Mi przypadły do gustu zdjęcia z mojego studenckiego okna i ARTUR6 (pień) :c20