Podziel się wrażeniami!
Witam.
Niedawno kupiłem sony 300 i dopiero zaczynam przygodę z fotografią. Wstawiam swoje prace, proszę o komentarze, oceny, wskazówki.
Dorzucam jeszcze parę zdjęć.
witaj! NO to lecimy;)
Dom na łące - nuda (szaro i o niczym)
zabawy z lightroomem i pającza ląka - fee - motyw koloru w BW kojarzy mi się ze zdjęciami ślubnymi z lat 90tych
Numeruj zdjęcia - łatwiej będzie odnosić się do nich przy komentowaniu
Pozdrawiam
Podoba się: DSC07382, Widok z mojego studenckiego okna, Trochę zabawy z filtrem ir. Motyl001 - gdyby był ostry czemu nie, a może taki jest tylko zapomniałeś wyostrzyć po zmniejszeniu.
Drobne uwagi. DSC07395 pochylone na lewo i przy zachodach/wschodach staraj się robić linię horyzontu 1/3 kadru lub 2/3 tak jak to zrobiłeś na 1 fotce.
róża-2 nie dość, ze wyblakłe jakieś takie to jeszcze przysłona kosmiczna zazwyczaj takiej używa się do fotek pod słońce lub przy (piknikach lotniczych przy jasnym niebie )
Jestem niskim szczeblem amatorem,ale czasem praktyczne rady mogą Ci się przydać.
10zer napisał(a):
róża-2 nie dość, ze wyblakłe jakieś takie to jeszcze przysłona kosmiczna zazwyczaj takiej używa się do fotek pod słońce lub przy (piknikach lotniczych przy jasnym niebie )
artkoz8 napisał(a):
Miało to być zdjęcie z efektem "starego zdjęcia"
Świerza porcja moich wypocin.
Jeszcze jedno.
Witam, myślę, że najlepsze z tych, które wstawiłeś to "widok z mojego studenckiego okna" pozostałe niestety mi nie podchodzą. Portrety to dla mnie jeszcze zagadka, ale to ostatnie to tak właściwie co to jest
Mi przypadły do gustu zdjęcia z mojego studenckiego okna i ARTUR6 (pień)