Podziel się wrażeniami!
Witam,
chciałem się podzielić paroma pracami i usłyszeć opinie waszą jak widzicie to co ja widziałem swoim okiem .
(1) - wywoływana w Lightroomie z RAWa.
1.jpg
marcinb24 napisał(a):
Przy kolejnych zdjęciach będe starał się pamiętać o waszych uwagach.
Dziwne że od 20 lat pstrykam a tak naprawde nie pstrykałem poprawnie, wcześniej na własny urzytek i pokazać znajomym to co pstryknąłem było ok, a tu sie okazuje że takie babole waliłem...
Dodam że pamiętam czasy Zenita i klisz analogowych... ale nie wiem czy mam się czym chwalić po tym co tu pokazałem.
Dobra trzeba się brać za siebie jak trochę deszczowa pogoda minie...
Pozdrawiam.
Z lekką nieśmiałością zamieszczam kolejne - to raczej pochwalenie się tym co zostało mi po dawnych latach...
24.jpg
25.jpg
26.jpg
Szkoda Twojego odbicia w optyce - polerek by się przydał
Dziś natrafiłem na śpiące gołąbki...
27.jpg
28.jpg
29.jpg
Jak wam się podobają?
Witam.
Galeria mi się podoba i fajnie że masz A500, którą chcę kupić. Przynajmniej podpatrzę jej możliwości
Zastanawiam się ale nie wiem które najlepiej wyszło - podpowiedzcie mi które zdjęcie jest najciekawsze z grapefruitem.
30.jpg
31.jpg
32.jpg
33.jpg
Jedynie pierwsze zdjęcie przyciągnęło moją uwagę ,ale jak już wspomniał Lajam trochę inaczej skadrowane powinno być .Poza tym z tego co wrzuciłeś widzę że masz problem z kadrowaniem ,wiele lat mieszkałem w Płocku i wiem że np.amfiteatr albo fontannę przed ratuszem można pokazać inaczej ,zwracaj większą uwagę na to co masz w kadrze ,bo albo jakaś gałązka Ci wejdzie lub coś innego .Ale głowa do góry każdy kiedyś zaczynał .
Wreszcie zaczynam robić zdjęcia na pełnym manualu... ciekawe co teraz napiszecie.
(34)
DSC03780.jpg
Dodam że w tle po lewej widać z odległości 15km kombinat ORLENU w Płocku.
marcinb24 napisał(a):
Dziś natrafiłem na śpiące gołąbki...
Jak wam się podobają?
Inaczej bym kadrował - chyba jednak wolałbym większą część nieba, bez tego budynku na dole i ulicy, poza tym jak dla mnie za długi czas