anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Galeria MarcinB24

marcinb24-----
Początkujący

Galeria MarcinB24

Witam,
chciałem się podzielić paroma pracami i usłyszeć opinie waszą jak widzicie to co ja widziałem swoim okiem :c20 .

(1) - wywoływana w Lightroomie z RAWa.
1.jpg

132 ODPOW. 132
profile.country.PL.title
Rutek68
Doradca

marcinb24 napisał(a):

Przy kolejnych zdjęciach będe starał się pamiętać o waszych uwagach.
Dziwne że od 20 lat pstrykam a tak naprawde nie pstrykałem poprawnie, wcześniej na własny urzytek i pokazać znajomym to co pstryknąłem było ok, a tu sie okazuje że takie babole waliłem...
Dodam że pamiętam czasy Zenita i klisz analogowych... ale nie wiem czy mam się czym chwalić po tym co tu pokazałem. :c11
Dobra trzeba się brać za siebie jak trochę deszczowa pogoda minie...
Pozdrawiam.

No ostatnia wrzutka też się mi nie spodobała. Ale tak jak pisałem wcześniej, krytyką się nie przejmuj, to powinno Cię motywować a nie zniechęcać. A widzę pewne podobieństwa . Też naście lat temu ostro walczyłem Zenitem, robiłem dużo slajdów i niedawno wyjąłem sprzęt i oglądałem te wspaniałe jak mi się wydawało ujęcia i co porażka , totalna porażka. Kiedyś to chyba jak zdjęcie było ostre to zachwycało oglądających (mówię o amatorach). A teraz - najpierw słowa krytyki, drugi poziom cisza i później wreszcie pochwały.Po czasie sam zauważysz że z 30 dobrych ujęć do galerii wstawisz jedną i jeszcze będziesz się zastanawiał czy na pewno ją pokazać. Najgorsze są okresy bezzdjęciowe , wtedy sam z nudów wstawiam tragiczne zdjęcia z szuflady bądź zrobione na szybko i to one psują galerię. Kurde ale się rospisałem. :smileythumbsup:

Sony 77 ob.28/2,8; 50-200/4-5,6; 35/1,8; 50/1.7; 135/2,8
marcinb24-----
Początkujący

Z lekką nieśmiałością zamieszczam kolejne - to raczej pochwalenie się tym co zostało mi po dawnych latach...
24.jpg
25.jpg
26.jpg

profile.country.en_GB.title
Michal.
Poszukiwacz

Szkoda Twojego odbicia w optyce - polerek by się przydał

marcinb24-----
Początkujący

Dziś natrafiłem na śpiące gołąbki...
27.jpg
28.jpg
29.jpg
Jak wam się podobają?

Misiek025
Początkujący

Witam.
Galeria mi się podoba i fajnie że masz A500, którą chcę kupić. Przynajmniej podpatrzę jej możliwości :)

marcinb24-----
Początkujący

Zastanawiam się ale nie wiem które najlepiej wyszło - podpowiedzcie mi które zdjęcie jest najciekawsze z grapefruitem.
30.jpg
31.jpg
32.jpg
33.jpg

profile.country.pl_PL.title
jareklubicz.
Poszukiwacz

:c37 Jedynie pierwsze zdjęcie przyciągnęło moją uwagę ,ale jak już wspomniał Lajam trochę inaczej skadrowane powinno być .Poza tym z tego co wrzuciłeś widzę że masz problem z kadrowaniem ,wiele lat mieszkałem w Płocku i wiem że np.amfiteatr albo fontannę przed ratuszem można pokazać inaczej ,zwracaj większą uwagę na to co masz w kadrze ,bo albo jakaś gałązka Ci wejdzie lub coś innego .Ale głowa do góry każdy kiedyś zaczynał .

marcinb24-----
Początkujący

Wreszcie zaczynam robić zdjęcia na pełnym manualu... ciekawe co teraz napiszecie.
(34)
DSC03780.jpg
Dodam że w tle po lewej widać z odległości 15km kombinat ORLENU w Płocku.

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

marcinb24 napisał(a):

Dziś natrafiłem na śpiące gołąbki...

Jak wam się podobają?

Dla mnie gołąbek to nie zasługuje na marnowanie migawki. :)

profile.country.en_GB.title
Michal.
Poszukiwacz

Inaczej bym kadrował - chyba jednak wolałbym większą część nieba, bez tego budynku na dole i ulicy, poza tym jak dla mnie za długi czas ;)