anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

kamil1114 - fotki

kamil1114
Początkujący

kamil1114 - fotki

Niestety , rzadko kiedy mam okazję zrobić jakieś ciekawe zdjęcie , więc galeria będzie rzadko uzupełniana. Już raz założyłem galerię , ale w moim temacie rozpisali się profesjonaliści i mój temat został przeniesiony do działu ABC fotografowania ( viewtopic.php?f=30&t=1905) , żeby inni mogli się też coś dowiedzieć z tych wspaniałych wykładów.

Poniżej zdjęcie zrobione , tak przypadkiem:

1.JPG

62 ODPOW. 62
profile.country.pl_PL.title
Bertone.
Poszukiwacz

Chyba troszke krzywo :c8

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
oldguest
Początkujący

pierwsze 'ale' które mam do powiedzenia to to że zdjęcie jest nieprzemyślane - jak sam napisałeś przypadkowe.

po 2. z tego co wiem jak się orbi architekturę to budynki muszą mieć podstawę, jak wszystko i wszyscy muszą wiedzieć na czym stoją.. ;)

po 3. kadr... jak sam pisałeś przypadkowy i niezbyt udany + krzywo

kamil1114
Początkujący

Dziękuję za rady. W ogóle nie pomyślałem o tym , żeby zrobić cały blok , jakoś tak go uciąłem. A krzywo , bo nie mam jeszcze statywu.

oldguest
Początkujący

to następnym razem już będziesz wiedział i nie popełnisz tego samego błędu ;) - po to tutaj wszyscy razem jesteśmy aby sobie pomagac. :)

a to że krzywo to nie wina ze nie miałes przy sobie statywu tylko tego że niezdarnie się do tgo zdjęcia zabrałeś. ;) trzeba było podłozyc rękę pod aparat i lekko wyrownać. :)

docentstopczyk
Początkujący

w 350-tce jest Live View więc można sobie poradzić ze zrobieniem w miarę prostego zdjęcia. niestety o tym wyżej da się tylko powiedzieć, że jest :)

kamil1114
Początkujący

Zgadza się , człowiek uczy się na błędach. Wasze rady są dla mnie bardzo cenne.
Jak robiłem zdjęcie , to nie zauważyłem tej krzywizny , dopiero na komputerze. Nie wiem czy może to też być przyczyną , że korzystałem z LV ,bo aparat musiał leżeć nisko (przydał mi się uchylany ekranik :thumbsup: ) i nie zauważyłem tego krzywego kadru.

W piątek jak mi się uda , to pojadę na lotnisko (Muchowiec) , żeby po fotografować małe samoloty , a w sobotę postaram się porobić zdjęcia na lotnisku w Pyrzowicach. Może coś fajnego uchwycę. :D

docentstopczyk
Początkujący

węszę tu jakiś podstęp :P

kamil1114
Początkujący

Jaki podstęp ?

docentstopczyk
Początkujący

podpucha?