Podziel się wrażeniami!
Niestety , rzadko kiedy mam okazję zrobić jakieś ciekawe zdjęcie , więc galeria będzie rzadko uzupełniana. Już raz założyłem galerię , ale w moim temacie rozpisali się profesjonaliści i mój temat został przeniesiony do działu ABC fotografowania ( viewtopic.php?f=30&t=1905) , żeby inni mogli się też coś dowiedzieć z tych wspaniałych wykładów.
Poniżej zdjęcie zrobione , tak przypadkiem:
1.JPG
Ale kolory po zrobieniu zdjęcia , były jakieś takie mdłe. A jak rozróżnić czy zdjęcie nadaje się do HDRów ?
kamil1114 napisał(a):
A jak rozróżnić czy zdjęcie nadaje się do HDRów ?
Ok , dzięki. Następnym razem postaram się zrobić coś ciekawszego
ja bardzo chciałbym skomentować Twoje zdjęcia ale wstawiasz je bez selekcji. A jeśli robisz selekcje to jest ona za mała. Patrząc na ilość zdjęć tego samego helikoptera, który sobie startuje i leci wnioskuję, że nie potrafiłeś wybrać najlepszego zdjęcia.
Im więcej wrzucasz zdjęć, tym trudniej się do konkretnego odnieść.
Ok , czyli mówisz , żeby wrzucić jedno zdjęcie , a ciekawe , a nie 20 a takich średnich. Niby robię selekcję , ale widzę , że za słabą. Dzięki za rady , od dzisiaj będę zamieszczał zdjęcia tylko "wybrane".
i o to chodzi
Poniżej przedstawiam 3 fotki z koncertu:
25.jpg
26.jpg
27.jpg
I tak spodziewałem się że gorzej wyjdą , bo robiłem na iso 800 z jakichś 40-50 metrów z zewnętrzną lampą błyskową (nie wiem czy ona coś dała )
za daleko. zdecydowanie za daleko stałeś. trochę się pouganiałem po koncertach i mogę powiedzieć, że trzeba być blisko. bardzo blisko
więcej - ekstremalnie blisko ... z 40 metrów nic nie wyjdzie ciekawego
za docentem... i chyba jakby poruszone są?
za docentem... i chyba jakby poruszone są?