Podziel się wrażeniami!
Niestety , rzadko kiedy mam okazję zrobić jakieś ciekawe zdjęcie , więc galeria będzie rzadko uzupełniana. Już raz założyłem galerię , ale w moim temacie rozpisali się profesjonaliści i mój temat został przeniesiony do działu ABC fotografowania ( viewtopic.php?f=30&t=1905) , żeby inni mogli się też coś dowiedzieć z tych wspaniałych wykładów.
Poniżej zdjęcie zrobione , tak przypadkiem:
1.JPG
Dziękuję za wszystkie komentarze. Tak zdjęcia są troszkę poruszone i krzywe , ale robiłem je na 300 mm i ciężko jest utrzymać aparat prosto tym bardziej że wszyscy mnie popychali. Następnym razem postaram się bliżej dojść.
Kolejne zdjęcie (moje pierwsze z "makro fotografii")
28.JPG
a dlaczego tak prawie że centralnie?
Taki mam nawyk. Słyszałem o zasadzie złotego podziału , ale nie umiem jej zastosować , nie umiem inaczej zrobić zdjęcia
mozesz zawsze wykadrowac po
Przykro mi ale dla mnie to foto bardzo na nie, zbyt mały ten pajączek, myślę, że śmiało mogłeś podejśc bliżej, przy okazji rozmyło by się nieciekawe tło, o kadrowaniu nie wspominając, ale może da się foto odratować? gdyby właśnie w jakims programie wykadrować czy coś
probuj dalej
Widać tam (ledwo, ledwo ale widać) piękna, regularną pajęczynę Wystarczy następnym razem spojrzeć pająkowi w oczy
Z bliska
Z bardzo bliska
Melanie napisał(a):
probuj dalej
Dziękuję za rady , w najbliższym czasie spróbuję je zastosować.
Proszę o ocenę zdjęć
DSC03307.JPG
DSC03331.JPG
DSC03658.JPG