anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Karolina. ;>

Karolina.
Początkujący

Karolina. ;>

Witam. :)
Od razu mówię, że lustrzankę mam od wczoraj, więc na razie bez żadnych rewelacji, ponieważ dopiero się zapoznajemy. ;)

52 ODPOW. 52
Creatoor
Początkujący

Kompozycyjnie wszystkie trzy kadry są obiektywnie poprawne i subiektywnie ładne 8-)
W 10-ce brak mi trochę nasycenia, żywych barw ale to tylko mój punkt widzenia.
mnie osobiście szkoda, że kwiatek w 9 nie jest po lewej stronie kadu - ale tak się tylko czepiam ;)

To normalnych odruch dla osoby, która żyje w kręgu kulturowym gdzie zwykło się czytać z lewej strony na prawą. Kultury wschodnie postrzegałyby ujęcie jako naturalne.

kris napisał(a):

(pion według propozycji Bubu byłby dobrym rozwiązaniem :thumbsup: )

A według mnie nie byłby dobrym rozwiązaniem :smileymrgreen: Tak jest ok, choć faktycznie wydaje się trochę ciasno.

kris napisał(a):

nie masz w pionie ?
I BARDZO DOBRZE :smileytwisted:
następnym razem po prostu sama będziesz kombinować i z czasem zaczniesz zwracać na to uwagę :thumbsup:

No, i to rozumiem!

profile.country.pl_PL.title
BuBu__
Początkujący

Creatoor napisał(a):

To normalnych odruch dla osoby, która żyje w kręgu kulturowym gdzie zwykło się czytać z lewej strony na prawą. Kultury wschodnie postrzegałyby ujęcie jako naturalne.

raczej chodziło mi o ułożenie kwiata ;)

Creatoor
Początkujący

raczej chodziło mi o ułożenie kwiata ;)

No też o tym mówię. Automatycznie (najczęściej) komponujemy ujęcia z motywem na lewo zgodnie z tym co napisałem.

Karolina.
Początkujący

dziękuję bardzo za wizyty i rady :)
będę się starać :D i regularnie dodawać nowości :)

Karolina.
Początkujący
Creatoor
Początkujący

12 :c9
13 :cry:
14 :thumbsup:

Karolina.
Początkujący

a coś więcej? ;)

Creatoor
Początkujący

12 centralnie, za ostre światło, spłaszczona i za duża GO
13 źle wykadrowane, linia oczu za wysoko, twarz wciśnięta w narożnik kadru, za dużo niepotrzebnego miejsca na dole, które nic nie wprowadza do ujęcia
14 :thumbsup: i nic dodać nic ująć

Karolina.
Początkujący

powiem szczerze, że miałam 12 i 13 nie dodawać, tylko jedno 14 :) ale potem stwierdziłam, że lepiej dodać, bo przynajmniej będę wiedziała co starać się poprawić następnym razem ;)

profile.country.pl_PL.title
Aniqa.
Poszukiwacz

Ciekawie zapowiadająca się galeria.
Z ostatnich 14 bardzo fajne zdjęcie,z poprzednich kwiatkowych 4,9 :thumbsup: