Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich. Tak jak w temacie
Wszystkie zdjęcia wykonane Sony Alpha 200 ze standardowym obiektywem.
Więcej na : http://www.ice-lens.com
Pozdrawiam
To wg mnie jest dość ciekawe. Proszę o ocenę.
pavelormn napisał(a):
Czyli raczej nie należy łamać tej zasady ? Myślałem, że przechylenie kadru doda troche spontaniczności do zdjęcia, takiej pozytywnej spontaniczności
ok dzieki wielkie
Kilka moich ostatnich zdjęć.
No cóż... podejrzewam, że przy takiej modelce niełatwo skupić się na stronie technicznej, ale nie ma że boli. Trzeba. To od Ciebie zależy czy oglądając fotki będziemy patrzeć tylko na modelkę czy na całe zdjęcie.
Gdybym musiał wybierać z tej trójki to postawił bym na ... no właśnie jak to jest ponumerowane... 18.jpg (ostatnie). Ale po kolei.
Na dwóch pierwszych masz dziwną tendencję odwracać modelkę tyłem do ujęcia reszty perspektywy. Najbardziej gryzie to w 20.jpg
Jeśli chodzi o całokształt 20.jpg - ustawiłeś dziewczynę na tle z którym się niemal zlewa. Co prawda rozmyłeś je lekko ale to nic nie zmieniło. Kompozycyjnie pozostawia wiele do życzenia.
17.jpg jest pod tym względem o niebo lepsze. Tylko na co te wielkie okulary, po co zakrywać tak piękne oczy?
18.jpg ta sama historia z tłem. Za ostre światło powoduje efekt spłaszczenia. Ale ogólnie najlepsze z trójki.
Pozdrawiam
Jako że poprzednie zdjęcia zostały już ocenione, pozwolę sobie numerować je od początku (od pierwszego). Numery zdjęć oczywiście w Komentarzach. Nie sugerujcie się nazwami plików. Coś z innej beczki :
2 zdjęcia zrobione na bazarze Kołobrzeskim. Czekam na oceny i serdecznie dziękuję za poprzednie słowa krytyki.
Sugerowałbym jednak ciągnąć dalej numerki... jakby ktoś chciał wrócić do starszych zdjęć
z nowej serii 1 i 3 na tak
4 - ruszona jeśli dobrze widzę...
Sugerowałbym jednak ciągnąć dalej numerki...
kris napisał(a):
z serii 8/9/10 najlepsze 9 - chociaż bez rajstop byłoby lepiej