anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Knoty od Krikusia - różności.

krikus
Początkujący

Knoty od Krikusia - różności.

Na początek ode mnie kilka zdj. z akcentami jesieni. Jak na razie to robione z kitowym obiektywem 18-70 :c11
fot.1 :smileyarrow:" target="_blank
fot.2 :smileyarrow:" target="_blank
fot.3 :smileyarrow:" target="_blank
fot.3 (wariant II) :smileyarrow:" target="_blank
fot.4 :smileyarrow:" target="_blank

40 ODPOW. 40
profile.country.pl_PL.title
Bertone.
Poszukiwacz

Cześć :c37

Ciekawa galeria , wręcz bardzo ciekawa ... :slight_smile:
Zamiast zdjęć , linki i dyskusja :slight_smile:

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
krikus
Początkujący

Grzechosław W fotografii nie tylko treść zdjęcia ma być brana pod uwagę, również takie czynniki jak jakość, odwzorowanie detali są ważne.

grzechoslaw
Początkujący

krikus napisał(a):

Grzechosław W fotografii nie tylko treść zdjęcia ma być brana pod uwagę, również takie czynniki jak jakość, odwzorowanie detali są ważne.

Zgadza się, ale ja wolę się w nie zagłębiać w granicach (swojego) rozsądku-po prostu kwestia gustu ;) I równowagi.

krikus
Początkujący

Zdj. ma charakter testowy, proszę nie doszukiwać się w nim jekiegoś szczególnego przekazu czy artyzmu ;)

luvr-----
Początkujący

krikus napisał(a):

Zdj. ma charakter testowy,

to po co je pokazujesz? galeria, czy miejsce do testow ? jesli o mnie chodzi to ty ten test oblales :?

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

pawelszymanski6 napisał(a):

w zupełności wystarcza 800x530-540px i w ps-ie bardzo rzadko się zdarza przy tym rozmiarze przekroczyć 400kb ja na swoich zdjęciach jakoś nie widzę utraty szczegółów...

Paweł, częściowo masz rację, zauważ jednak, że nie każdego stać na PS-a...
krikus "obrabia" swoje fotki w PhotoScape, a tam jest niewiele możliwości, a łatwość posługiwania się tym... ja się poddałem po 15 minutach.
Ale przecież SONY dodaje do każdego aparatu bezpłatny program do katalogowania i prostej obróbki zdjęć (PMB). Dlaczego spotyka się z taką niechęcią? A jest naprawdę przyjazny i łatwy w obsłudze, a od nie dawna całkiem po polsku. I nie ma problemu ani z rozmiarem, ani z rozdzielczością, ani z brakiem exifów...

------------------------------
fotoamator
profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert

Tadeusz napisał(a):

Paweł, częściowo masz rację, zauważ jednak, że nie każdego stać na PS-a...

wiem ale to był przykład zmniejszyć fotki można w faststonie jest darmowy

krikus napisał(a):

tylko widzisz odwzorowanie detali tak na dobra sprawę nie zależy od fotografującego tylko od sprzętu jakim się posługuje obiektywy są lepsze i gorsze pomijam już fakt, że raczej nikt nie patrzy się na pojedyncze liście w panoramie jakiejś doliny pełnej drzew...

krikus napisał(a):

Zdj. ma charakter testowy, proszę nie doszukiwać się w nim jekiegoś szczególnego przekazu czy artyzmu ;)

to nie jest miejsce do testowania tylko do wstawiania prac, które inni użytkownicy oceniają...
jeśli chodzi o samą fotkę to jest to kolejna z rzędu która nie pokazuje nic ciekawego...

profile.country.pl_PL.title
Bertone.
Poszukiwacz

krikus napisał(a):

Mam sobie tylko popatrzeć ?

już :D :P

Pozdrawiam

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
krikus
Początkujący

Z wczorajszego pleneru, w ramach testów nowo zakupionej "stałki" :c20

profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert

kolejne nijakie zdjęcie...