Podziel się wrażeniami!
Witam serdecznie, na pierwszy ogień pójdzie szyszka oraz inne stwory
Ta zielona patyna ( mam nadzieje, że to nie farba) podoba mi się. A gdyby kropla wody z niego, lub woda ciekła byłoby świetnie i dodałoby dynamiki do zdjęcia.
Tulipan- ładnie doświetlony, choć ja obciął bym trochę z prawej.
Żaba świetnie złapana i oświetlona. To moje skromne zdanie, a jam amator.
Piotrek napisał(a):
Ta zielona patyna ( mam nadzieje, że to nie farba)
Piotrek napisał(a):
Tulipan- ładnie doświetlony, choć ja obciął bym trochę z prawej.
Lejdi_m, tak jeszcze zapytam - wyostrzasz zdjęcia po zmniejszeniu? Bo ten kranik mógłby być bardziej ostry chyba - niby na pełnej dziurze robiony, ale jednak
(żabie oko, zresztą też, ale tam są te trawki, zasłaniające trochę, więc nie mam uwag...)
bardzo Wam dziękuję!
Tadeusz, przyznaję się bez bicia, że nie - oto wersje wyostrzone, rzeczywiście lepiej
kranik - farba, tylko że stara i taka niewyjściowa, ale jak widać na zdjęciu się sprawdziła:D
Pozwoliłem sobie poczarować
http://img340.imageshack.us/gal.php?g=dsc07459a.jpg" target="_blank
Niemniej zdjęcia podobają mi się
łał! jak się takie rzeczy robi? tzn jaki program?
Np. GIMP albo Photoshop etc...albo kleszcze i nożyce
"Wystemplowałem" co mi się zdawało zbędne w kadrze.
edit: Sam częściej staram się unikać obiektów "niewygodnych" w kadrze lub je usuwać "na żywo" o ile się da ale często kiedy się nie da to prostu z perfidią tak celuję aby usunięcie ich było jak najłatwiejsze . Cyfrowa ciemnia to dla dzisiejszej fotografii nie tylko suwaczki światła i kolorów. Raczkuję jeszcze w tym zakresie ale na forum są dużo bardziej ode mnie "zaawansowani technologicznie" ludzie.
Kranik i żabka bardzo fajne. Chociaż kranik jakiś taki bardziejszy Ładnie z tłem się komponuje.
No i zepsułeś taki ładny kranik. Jak już "czarujesz" to trza było tę końsówkę jakąś ładniejszą wyczarowaćTomek69N napisał(a):
Pozwoliłem sobie poczarować
Czyli muszę się bardziej zagłębić w temat, bo dla mnie właśnie te suwaczki jak na razie istnieją gimp mnie momentami przerasta... Dziękuję bardzo za zwrócenie na to uwagi, bo jak dotąd wcale o takich zbędnych detalach nie myślałam
kasper - dzięki, cieszę się bardzo, że się podoba