anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

lejdi_m galeria

lejdi_m
Początkujący

lejdi_m galeria

Witam serdecznie, na pierwszy ogień pójdzie szyszka oraz inne stwory ;)

94 ODPOW. 94
Piotrek------
Początkujący

Ta zielona patyna ( mam nadzieje, że to nie farba) podoba mi się. A gdyby kropla wody z niego, lub woda ciekła byłoby świetnie i dodałoby dynamiki do zdjęcia.
Tulipan- ładnie doświetlony, choć ja obciął bym trochę z prawej.
Żaba świetnie złapana i oświetlona. To moje skromne zdanie, a jam amator. :c20

profile.country.pl_PL.title
doslav.
Poszukiwacz

Piotrek napisał(a):

Ta zielona patyna ( mam nadzieje, że to nie farba)

Bankowo farba! :smileymrgreen:
Tulipanek całkiem dobry choć moim skromnym zdaniem ciut za bardzo w lewo przesunięty. Odrobinę dosłownie...

Piotrek napisał(a):

Tulipan- ładnie doświetlony, choć ja obciął bym trochę z prawej.

A to obcięte dołożył bym z lewej :)

Żaba... Żaba broni się sama - nic tu się nie da napisać :smileythumbsup: :D

Ale kolory to jedno, a jasność drugie - jeżeli powiecie, że zdjęcia poniżej są za ciemne, to od razu zabieram się za ustawianie monitora :D

Tu możesz mieć problem bo jasność czy kolorystyka jednak w dużej mierze zależą od gustu oglądających. Ja tam lubię mocne kolory i ciut ciemniej ale sporo ludzi drażni ciemność na zdjęciach :c20 Chyba średnią musisz wyciągnąć...
Choć ostatnia wrzutka pokazuje, że nic złego się nie dzieje z Twoim postrzeganiem barw :smileythumbsup:

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Lejdi_m, tak jeszcze zapytam - wyostrzasz zdjęcia po zmniejszeniu? Bo ten kranik mógłby być bardziej ostry chyba - niby na pełnej dziurze robiony, ale jednak :c18
(żabie oko, zresztą też, ale tam są te trawki, zasłaniające trochę, więc nie mam uwag...)

------------------------------
fotoamator
lejdi_m
Początkujący

bardzo Wam dziękuję!

Tadeusz, przyznaję się bez bicia, że nie - oto wersje wyostrzone, rzeczywiście lepiej :)

kranik - farba, tylko że stara i taka niewyjściowa, ale jak widać na zdjęciu się sprawdziła:D

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

Pozwoliłem sobie poczarować ;)
http://img340.imageshack.us/gal.php?g=dsc07459a.jpg" target="_blank
Niemniej zdjęcia podobają mi się :thumbsup:

lejdi_m
Początkujący

łał! :) jak się takie rzeczy robi? tzn jaki program?

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

Np. GIMP albo Photoshop etc...albo kleszcze i nożyce ;)
"Wystemplowałem" co mi się zdawało zbędne w kadrze.
edit: Sam częściej staram się unikać obiektów "niewygodnych" w kadrze lub je usuwać "na żywo" o ile się da ale często kiedy się nie da to prostu z perfidią tak celuję aby usunięcie ich było jak najłatwiejsze ;). Cyfrowa ciemnia to dla dzisiejszej fotografii nie tylko suwaczki światła i kolorów. Raczkuję jeszcze w tym zakresie ale na forum są dużo bardziej ode mnie "zaawansowani technologicznie" ludzie.

profile.country.PL.title
jakaspe45
Poszukiwacz

Kranik i żabka bardzo fajne. Chociaż kranik jakiś taki bardziejszy :) Ładnie z tłem się komponuje.

A230 | S.18-55 | T.70-300 |
profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Tomek69N napisał(a):

Pozwoliłem sobie poczarować ;)

No i zepsułeś taki ładny kranik. Jak już "czarujesz" to trza było tę końsówkę jakąś ładniejszą wyczarować :P
:smileymrgreen:

------------------------------
fotoamator
lejdi_m
Początkujący

Czyli muszę się bardziej zagłębić w temat, bo dla mnie właśnie te suwaczki jak na razie istnieją :D gimp mnie momentami przerasta... Dziękuję bardzo za zwrócenie na to uwagi, bo jak dotąd wcale o takich zbędnych detalach nie myślałam ;)

kasper - dzięki, cieszę się bardzo, że się podoba :)