Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich
Czas zamieścić swoje pierwsze zdjęcia i dowiedzieć się nad czym trzeba popracować by były lepsze.
witam ponownie
Wstawiam kolejne moje wypociny mam nadzieje ze lepsze niż poprzednie
Coś wstawiam a czy są warte uwagi sami zdecydujcie i napiszcie czy wam się podoba albo i nie
6 - poruszone i w dodatku szare
5 - może lepsze byłoby jednak w kolorze
E tam! Ta 6-ka to chyba taka (poruszona) miała być. W końcu gość coś tam tą ręką wyczyniał
Niestety konwersja do B&W leży. Dopiero po jakimś czasie człowiek się dowiaduje, że zdjęcia czarno-białe to dużo trudniejsze zajęcie niż mogło by się wydawać. Tak więc proponuje póki co kolorki
Aha! Tej trójce gdyby tak troszkę kontrastu dorzucić - nie byłaby taka zła
Czytaj, pstrykaj i... wrzucaj!
5-nawet chyba mi sie podoba
Dzieki za rady:) co do zdjęć B/W to masz racje doslavie to nie jest prosta sprawa ale spróbować nigdy nie zaszkodzi :D.co do (6 ) to strasznie wymachiwał rekami jak szalony.
I jeszcze jedno ze spaceru
A oto moje kolejne próby mam nadzieje ze lepsze niż poprzednie
5 - śmiało podciągnąłbym kontrast - nawet do przesady. Zapewne spowodowałoby to, że dół foty byłby niewidoczny, ale i tak jestem pewny, że nie o dół zdjęcia chodziło. Podciągnięty kontrast wyciągnąłby 'charakter' chmur i poprawił stosunek jasnych partii do ciemnych.
Reszta fot zwyczajnie słaba...
9 mi się podoba, ciekaw jestem jak by wyszło w b&w
w 10 za mocne kolor i ten efekt, tylko nie pamiętam jak się nazywał, jednak nie podoba mi się, i jeszcze obcięta wieża.
O 8 ciężko mi coś powiedzieć, niby ok ale nie ma tego czegoś dla mnie
Pozdrawiam