anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

luck1008

profile.country.pl_PL.title
luck1008
Początkujący

luck1008

Witam wszystkich
Czas zamieścić swoje pierwsze zdjęcia i dowiedzieć się nad czym trzeba popracować by były lepsze.

88 ODPOW. 88
profile.country.PL.title
Rutek68
Doradca

Co do 3 . nocne fotki mają fajny klimat i tak trzymaj , trzeba tylko później wykadrować niepotrzebne detale - tu coś wystającego po lewej stronie (chyba daszek innego budynku).

Sony 77 ob.28/2,8; 50-200/4-5,6; 35/1,8; 50/1.7; 135/2,8
luck1008
Początkujący

dzięki chłopaki za wizyty i za swoje opinie na temat moich zdjęć. Wstawiam kolejne i jestem ciekawy waszych opinii

kuraq.
Poszukiwacz

11 ładna, ale wyciągnąłbym jednak troszkę światła z okolic oczu;]

luck1008
Początkujący

Dzieki za wypowiedz. Możne to będzie lepsze od poprzedniego

wojttekk_foto
Początkujący

12. Po poprawieniu oczu, fajna. Tylko dlaczego zrobiłeś ją poziomo i uciąłeś kapelusz ??
Mogłeś zostawić pionowo.

10. Czemu taki duży kontrast ?? ( Ciemne ) . Za duże nasycenie barw ??
I szkoda, że wieża troszkę ucięta.

9. Fajny pomysł na zdjęcie. Wydaje mi się tylko, że w niektórych miejscach występuje nieostrość.

luck1008
Początkujący

Jestem ciekawy jak wy to zdjęcie widzicie jeśli macie ochotę się pobawić to śmiało:)

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

luck1008 napisał(a):

Jestem ciekawy jak wy to zdjęcie widzicie jeśli macie ochotę się pobawić to śmiało:)

Tylko... do takiej zabawy najlepszy jest materiał wyjściowy w lepszej rozdzielczości i... w kolorze :c20 (Jak już dokonałeś konwersji, to możliwości są mocno ograniczone)

Ta ostatnia chyba najepsza - twarz wyciągnięta z cienia, ale mam wrażenie, że reszta się też zbyt rozjaśniła, a szczególnie kapelusz (ale może to złudzenie?)

------------------------------
fotoamator
luck1008
Początkujący

Niestety lecz w kolorze będzie trudno oryginał jest właśnie w takich kolorach :)

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Wygodnie jest korzystać z trybu b@w w aparacie. Tak samo wygodnie, jak z trybu "P", tematycznych, itp. I bardzo często to wystarcza. Ale jeśli chcesz się pobawić w kreatywność i mieć pełną kontrolę nad zdjęciem, wówczas najlepiej wykonać je właśnie w kolorze i dopiero na komputerze dokonać konwersji w programie graficznym. Masz wtedy kontrolę nad poszczególnymi składowymi R, G, i B. Efekty można uzyskać dużo lepsze. (Dużo gorsze oczywiście - też ;))

------------------------------
fotoamator
luck1008
Początkujący

dziękuje za rade na pewno skorzystam :) :thumbsup: