anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Macin89 moja galeria :)

macin89
Początkujący

Macin89 moja galeria :)

Witam wszystkich
Mam na imię Marcin.Fotografią interesuję od kilku miesięcy. We wakacje zakupiłem pierwszą swoją lustrzankę Sony Alfa 300 z dwoma kitami :) .

Oto kilka moich zdjęć :)

22 ODPOW. 22
profile.country.pl_PL.title
Szczupic
Użytkownik

Zdjęcia za duże nie da się oglądać zmniejsz do 800 pikseli na dłuższym boku :)
Tu masz zasady :) http://www.forum.sony.pl/viewtopic.php?f=32&t=2390

___________________________________________________________________ Sony 850 | Minolta Dynax 7 | Sony HVL 42 | Sigma 70-200/2,8 HSM | Sigma 20-40/2,8 | Minolta 100/2,8 | Minolta 85/1,4G | Minolta 50/1,7 | Sony 35/1,4 G
macin89
Początkujący

Szczupic napisał(a):

Zdjęcia za duże nie da się oglądać zmniejsz do 800 pikseli na dłuższym boku :) ...

Dziękuje za pomoc zdjęcia już zmniejszyłem :)

Szczupic
Użytkownik

Od razu lepiej się ogląda :P
Co do fotek:
1 - kadr na szybko i pieski poucinane :)
2 - Nie trafiłeś ostrością w jabłka tylko w liść na górze
3 - Małe przybliżenie centralny kadr i księżyc prześwietlony

___________________________________________________________________ Sony 850 | Minolta Dynax 7 | Sony HVL 42 | Sigma 70-200/2,8 HSM | Sigma 20-40/2,8 | Minolta 100/2,8 | Minolta 85/1,4G | Minolta 50/1,7 | Sony 35/1,4 G
macin89
Początkujący
Creatoor
Początkujący

Witam i na początek polecam lekturę:
http://www.fotografuj.pl/Article/ABC_kompozycji_-_regula_trojpodzialu/id/60

http://www.fotografuj.pl/Article/ABC_fotografii_kompozycja/id/172/page/1#content

doslav.
Poszukiwacz

Witam! :D

Dość urozmaicona galeria :thumbsup: Odnośnie trzech pierwszych zdjęć: księżyc jest niezły. Niestety na pozostałych (na wszystkich pozostałych) trochę mści się fotografowanie na programie "AUTO". Wtedy to aparat dobiera wszystkie parametry i nie masz wpływu na ostateczny rezultat. Dość mocno widać to na przykład na zdjęciu z jabłkami gdzie wystarczyło tylko ciut przymknąć przysłonę aby zwiększyć głębię ostrości i już owoce załapałyby się razem liśćmi "na ostro" ;) Trochę masło maślane mi wyszło ale z pewnością wiesz co mam na myśli :)

W drugiej serii (kwiatowej) daje się zauważyć centralne kadrowanie. Dlatego Creatoor uraczył Cię dwoma bardzo przydatnymi linkami. Możesz mi wierzyć - Creatoor wie co robi! :D Generalnie nie mam nic przeciwko centralnym kadrom, czasem nawet takie najbardziej pasują lub inaczej się nie da po prostu. Niemniej jednak warto się zapoznać z zasadami z podanych linków - z reguły ich przestrzeganie wychodzi fotkom bardzo na zdrowie... W przypadku Twoich kwiatów na 100% wyglądałyby lepiej gdyby były ciut inaczej skadrowane.

Ostatnia (trzecia) wrzutka... Para młodych sympatyczna choć cokolwiek nieostra :c8 Wyostrzasz fotki po zmniejszeniu? 8-ka miła dla oka (dzieci są zawsze wdzięcznym tematem) ale trzeba baczniejszą uwagę zwracać na tło. Ten regał/biurko (?) na drugim planie nie wygląda zbyt zachęcająco ;)
9-ka - :c7 No nie do końca wiem co chciałeś pokazać... Coś mi tam chodzi po głowie ale... No nie wiem :c7

W sumie miło było tu zajrzeć - czekam na następne fotki :thumbsup:

krzyho4
Początkujący

5 ciekawa . wydaje mi sie ze AF nie trafiony ,lecz pomysl :thumbsup:

profile.country.en_GB.title
mamakuby
Poszukiwacz

Dużo się dzieje w Twojej galerii. Tak na moje oko...
5 - faktycznie centralnie, ale chyba najlepsze. Ja bym jeszcze pobawiła się i nieco "podkręciła" fotę.

doslav napisał(a):

9-ka - :c7 No nie do końca wiem co chciałeś pokazać... Coś mi tam chodzi po głowie ale... No nie wiem :c7

Tak jak Doslav mam mieszane uczucia co do tej foty. Pasuje do akcji społecznej "Kocham, nie biję"....