Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich,
Dopiero stawiam pierwsze kroki w dziedzinie fotografii. A230 to mój pierwszy bardziej zaawansowany aparat, wcześniej miałem zwykłego starego pstrykacza
Proszę o szczerą ocenę, sugestie, porady, co jest źle itd itp
pozdrawiam
7 - normalne
6 - świetny pomysł, choć ciasno, wolałbym całe śmigła
5 - panoramowałeś dobrze, ale samolot za wolno kołował ...
7. OK. Choć błękitne niebo sugeruje bezchmurną pogodę, a słońca na zdjęciu nie widać - może kontrastu trochę na "+"?
8. Ciekawy kadr Coć przy tak "technicznym" zdjęciu wypadałoby żeby było proste, a trochę "leci"
9. Jest nieźle, ale faktycznie, byłoby lepiej gdyby było albo widać cały samolot, albo większe zbliżenie - tylko kabina pilotów i śmigło... no i trochę miejsca z przodu
pablo_duch, cdn, Tadeusz dzięki za odwiedziny i komentarz
Wrzucam kolejne,
8-ka niby taka jak 6, ale jednak trochę inna, sam nie wiem, które lepsze...
9 i 10 - ten sam samolocik co w 5, mnie się w sumie bardziej podobają, nie wiem jak Wam, w 10 proszę nie zwracać uwagi na ten drut czy coś żeby nie zanudzać, więcej samolotów na razie nie będzie
9 - za krótki czas...
10 - OK (ale ten drut mogłeś usunąć...)
A 8, jak sam wiesz to wariacja 6. Nie wiem, która lepsza
Rzeczywiście nr 9 za krótki czas, tak wyszło, że to było pierwsze zdjęcie serii i nie pomyślałem, żeby przestawić na tryb S
Kolejne z ruin zamku:
12 - mam nadzieję, że nie przesadziłem
Witam
12 - fajne barwy, ale...uciełabym ciut dołu, za to dorzuciła góry ...ale to ja
pozdrawiam
jak kollezanka fotofly
12- ciekawa
Miło mi, że się Wam podoba
Niebo tego dnia było praktycznie bezchumrne (jak niżej), dlatego chciałem ująć jak najwięcej zamku.
Tym razem troszkę przyrody
ps. czy tylko mi ostatnio tak wolno forum działa, czy jest jakiś problem? (sorki za mały offtop)