anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Mefius - Nocne testowanie Tamrona 17-50 f2,8

profile.country.pl_PL.title
_mefius_
Początkujący

Mefius - Nocne testowanie Tamrona 17-50 f2,8

BladeRunner wstawił parę fotek z piątkowego wypadu, więc i ja coś wstawię:

48 ODPOW. 48
destin6
Poszukiwacz

"prawie jak "Tap Modl" ;)" :slight_smile:
Zdjęcia bardzo mi się podobają szczególnie DSC01050 :c4

_mefius_
Początkujący

dzięki za odwiedziny.
deviant - niedługo wstawię fotki w jej innym wcieleniu :)
a tak w ogóle to na imię jej ola i mam w planie na niej potrenować studyjne foto w moim gigantycznym studiu domowym :slight_smile:

kuki82
Początkujący

Ósemeczka OK,DSC00980b tez fajna ale szkoda ze stopy sie nie załapały

profile.country.en_GB.title
Deviant.
Użytkownik

deviant - niedługo wstawię fotki w jej innym wcieleniu...

Będę zaglądał :c20

_mefius_
Początkujący
profile.country.en_GB.title
Deviant.
Użytkownik

Musisz zwrócić uwagę na to, aby nie pokazywać modelki w sposób niekorzystny. Cokolwiek w kadrze razi - poza, mina, przerysowanie sylwetki - zmień to. Inaczej tracisz punkty. Zwróć też uwagę żeby nie fotografować w nocy - chyba, że masz dużo więcej światła i potrafisz je kontrolować. Ja niestety tego nie potrafię...
Zwróć też uwagę na szczegóły - jeżeli zdjęcie leci w którąś ze stron, to je wyprostuj. Inna rzecz, jeżeli kadr jest celowo przechylony - tak czy inaczej widać, kiedy fot miał być prosty a kiedy leci...

DSC1223 - bardzo niekorzystny ubiór - nawet jak na typ zdjęcia hipityhop, czy jakoś tak...

Z ostatniego wrzutu nie podoba mi się nic - buuu. Modelkę masz wspaniałą - wykorzystaj to!

PS: Numeruj zdjęcia - łatwiej będzie oceniać.
Pozdrawiam

krikus
Początkujący

Mi też styl a'la młodzieżówka sie nie podoba, wolę modelki na elegancko w miniówie, szpilach itd. :nauseated_face:
Piękno kobiecej urody trzeba umieć wydobyć :)

_mefius_
Początkujący

akurat przekrzywienia to celowe działanie. nie wiem o które przerysowania dokładnie chodzi. nie atakuję tu oczywiście tylko pytam szczerze ;)

co do nocy to także był cel zamierzony. taką miałem koncepcję. wiem, że ze światłem są problemy ale to początki. myślę, ze najgorszym problemem przy tych sesjach była ostrość.

wracając do światła to tutaj chciałem dać kontrastowe cienie, dlatego na palniku był tylko zwykły plastikowy dyfuzor.

co do ubioru to chyba rzecz gustu. mi akurat ten strój się też mniej podobał. w tym stylu wstawię jeszcze inne foto w trochę innych ciuchach.

i jeszcze bym chciał o rozwiniecie myśli co do niekorzystnego wizerunku modelki.

jak na razie początki w foceniu dziołch. z chęcią nawiąże współpracę z kimś kto też by chciał popstrykać takie sesje w wolnej chwili :c25 .

krikus - dalej będą foty bardziej "tap madl" ;)

kuraq.
Poszukiwacz

Deviant w sumie wszystko powiedział.
Co do focenia w nocy, to ze dwie, trzy lampy jesteś w stanie wiele zwojować.
Bo jak narazie masz ostrze przejścia światło-ień i nie wygląda to dobrze.

_mefius_
Początkujący

tym razem karolina, którą niektórzy poznali na spotkaniu studyjnym.