anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Mefius - Nocne testowanie Tamrona 17-50 f2,8

profile.country.pl_PL.title
_mefius_
Początkujący

Mefius - Nocne testowanie Tamrona 17-50 f2,8

BladeRunner wstawił parę fotek z piątkowego wypadu, więc i ja coś wstawię:

48 ODPOW. 48
profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Spontan sesja na mazurach.

Mogły by być ciekawe "milenijki" :c34

A poważnie - niestety lampa błyskowa, poza doświetleniem spowodowała niefajne odblaski od wody na ciałach dziewczyn, co zmniejsza jakość. Chyba lepsze byłyby zdjęcia bardziej sylwetkowe... może nawet bez tych kostiumów.
Gdybym miał któreś wyróżnić to chyba tylko 28 i 31.
33 to taki sam "oklepany" temat, jak zachód słońca :c68 tylko niestety nie najlepiej wykonany.
A szkoda, bo dziewczyny ładne i chętne - można było je lepiej wykorzystać (fotograficznie oczywiście :c34 )

------------------------------
fotoamator
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Dość sztucznie ta ostatnia seria wygląda...poza tym fatalne kadry - modelka jest poprzecinana linami :c9

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Do tego ostatniego zdjęcia nadałaby sie A55, tylko nie o tak późnej porze. 10kl./s dałoby radę :thumbsup:
(pewnie nawet z błyskiem, z HVL-58 - nie próbowałem)

------------------------------
fotoamator
kuraq.
Poszukiwacz

24 - do mocniejszego doświetlenia i wyprostowania.
30 - chyba najlepsze Twoje zdjecie do tej pory, co nie zmienia, że linka wychodząca z ramienia jest do wystemplowania i nastepnym razem do uniknięcia.

Tylko czemu to wszystko takie małe?

profile.country.en_GB.title
Deviant.
Użytkownik

ostatnia wrzuta jest dość daleka od tego, co lubię - niestety...

_mefius_
Początkujący

W sobotę wraz z kolegą Alcazar rozstawiliśmy trochę sprzętu u mnie w domu i popstrykaliśmy kapkę. Podczas sesji towarzyszyła nam Karolina, którą niektórzy już znają ze spotkań studyjnych i na prędce ściągnąłem jeszcze jedną koleżankę. Na razie pierwszy rzut koleżanki Ani. Reszta + foty Karoliny trochę później.
Z powodu ograniczonej ilości miejsca robiliśmy głównie same portrety.

Deviant.
Użytkownik

Czym prędzej zrezygnuj ze studia - wiem, że to i wygodniej i cieplej i do tego wszystkiego masz kontrolę nad światłem. Natomiast zdecydowanie lepsze zdjęcia popełniłeś w plenerze (oprócz sesji 'wodnej'). Studyjne zdjęcia są hmm - :c11

Pierwsza portretowa wrzuta mnie bardzo podeszła - reszta już niestety nie...

_mefius_
Początkujący

Tylko czemu mam rezygnować? Rozumiem, że najlepiej nie wstawiać zdjęć w ogóle i w ogóle nie próbować ich nawet robić jak nie idzie? Liczyłem na jakąś pomoc i konstruktywną krytykę a nie "weź se daruj".

Deviant.
Użytkownik

Źle odebrałeś to, co napisałem. Nie chodziło mi o to, żebyś rezygnował, czy nie wstawiał zdjęć.
W plenerze zawsze jest więcej opcji jeżeli chodzi o możliwość ustawienia modelki - w studio musisz bardziej kombinować. Musisz mieć od razu pomysł co z nią (modelką) zrobić, bo inaczej kadry będą 'sztywne' przez co zdjęcia nie będą miały siły wyrazu a nie o to przecież chodzi.
Cieszę się, że kombinujesz. Dobrze, że możesz mieć to wszystko w miejscu, gdzie mieszkasz.
Przepraszam Ciebie - jeżeli moja wypowiedź Cię uraziła - nie miałem takiego zamiaru, ale tamte zdjęcia (plenerowe) mnie osobiście w jakiś sposób zainteresowały, podczas gdy na te tylko zerknąłem i puściłem w niepamięć...

_mefius_
Początkujący

No to masz rację, że źle to odebrałem ;)
Fakt, że pomysłu za dużego na sesję nie było, bo wszystko było robione na szybko i na spontanie. Bardziej chyba chodziło o przetrenowanie zabawy z błyskiem i jego modyfikacją.
Fakt, że na plenerze jest łatwiej, bo co chwilę zmienia się potencjalne tło i sceneria ale jak mam trochę miejsca na popstrykanie portretów to staram się je wykorzystać.
Co z tego wyniknie to zobaczymy.