anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Mefius - Nocne testowanie Tamrona 17-50 f2,8

profile.country.pl_PL.title
_mefius_
Początkujący

Mefius - Nocne testowanie Tamrona 17-50 f2,8

BladeRunner wstawił parę fotek z piątkowego wypadu, więc i ja coś wstawię:

48 ODPOW. 48
_mefius_
Początkujący

fotki z ostatniego wyjścia nocnego. testowałem świeży zakup tamrona 17-50 z f2,8. do szkła zapomniałem zabrać tulipanka, jednak dawał sobie radę pod światło. ogólnie dobrze zainwestowana kasa. polecam szkiełko, bo jest naprawdę ostre.

_mefius_
Początkujący

Na spotkanie najbliższe postaram się zabrać pliki w pełnej rozdzielczości, bo te max 400kb traci na jakości i to sporo.

profile.country.PL.title
Rutek68
Doradca

44,45, lekko wyprostować i było by ok :thumbsup:

Sony 77 ob.28/2,8; 50-200/4-5,6; 35/1,8; 50/1.7; 135/2,8
Jane-----
Początkujący

fotki z ostatniego wyjścia nocnego. testowałem świeży zakup tamrona 17-50 z f2,8. do szkła zapomniałem zabrać tulipanka, jednak dawał sobie radę pod światło. ogólnie dobrze zainwestowana kasa. polecam szkiełko, bo jest naprawdę ostre.

Rzeczywiscie, fotki "zachecające" do zakupu :)

_mefius_
Początkujący

:c65

szkicek
Nowicjusz

45 - super wyszły wszelkie podświetlenia, szczególnie te pod murkami i drzewa. Jak dla mnie najlepsze z ostatniej wrzutki
46 - szkoda, że w kadrze są te samochody. Fotka ma klimat jak dla mnie industrialny, ale nie z tymi nowoczesnymi samochodami
47 - standardowe światełka samochodów w ruchu - ciężko komentować

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Nie bardzo rozumiem czy jest sens komentować skoro to są zdjęcia "testowe".... 43 i 44 to właściwie to samo...

Tutaj bardziej można docenić możliwości matrycy niż obiektywu, który mnie bardzo zniechęca korekcją dystorsji...i nie wiem czy to Twój błąd czy ten obiektyw po prostu "nie trzyma" linii prostych.

_mefius_
Początkujący

w sumie masz rację. zdjęcia były robione jako test świeżego zakupu. w sumie bez sensu było wstawianie tu fotek tak pomniejszonych. co tych dwóch "tych samych" to nie bez przyczyny je tam wstawiłem.
a co do samego tamrona to jako alternatywę o tych parametrach i w tej cenie miałem tylko jeszcze sigmę. co do dystorsji to fakt, że jest ona widoczna znacznie ale tylko przy 17mm. dalej już jest o wiele lepiej.
zobaczymy jak przy portretach sobie poradzi.

profile.country.en_GB.title
Deviant.
Użytkownik

No właśnie chłopaku - wolałbym popatrzyć na kobiety :D