anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Misiek025 - córeczkowe

Misiek025
Początkujący

Misiek025 - córeczkowe

Witam.

Chciałem się was zapytać o opinie na temat zdjęć.
Kiedyś biegałem ze zwykłą cyfrówką a od pół roku z Sony A200 17-80.
Troszkę lubię bawić się światłem - mam nadzieje że nie przesadzam.

Mam jeszcze kilka zdjęć ale to już po tej ocenie

465 ODPOW. 465
Misiek025
Początkujący

Sg_cezar pisałeś pisałeś o tym.
Dlatego na plenerze mam nadzieje jak najwięcej podpatrzeć jak działają najlepsi,
by jak najmniej ingerować w zdjęcia w programach.

profile.country.en_GB.title
.cezar.
Początkujący

Misiek025 napisał(a):

Sg_cezar pisałeś pisałeś o tym.

Tak właśnie myślałem :smileymrgreen:

Misiek025 napisał(a):

Dlatego na plenerze mam nadzieje jak najwięcej podpatrzeć jak działają najlepsi,
by jak najmniej ingerować w zdjęcia w programach.

Nie wiem czy akurat plener jest do tego potrzebny. W mojej opinii nie masz problemów z kadrami - wystarczy powściągnąć obróbkę i efekty będą dużo lepsze. Weźmy 117. Co stało na przeszkodzie żeby pokazać naturalną, dziecięcą, różową skórę Olka? Dlaczego wybrałeś jakąś dziwną kombinację sepii (?) i czegoś jeszcze, czego do końca nie potrafię określić? Jeżeli, w tym wypadku, walka z balansem bieli nie powiodła się z jakiś powodów, to już lepszym wyjściem było BW.

Misiek025
Początkujący

Sg_cezar

Ostatnio jednemu z użytkownikowi powiedziałem że czasami trzeba na siłę ( w jego przypadku centralny kadr zamiast trójpodziału) się przemóc i w moim przypadku też tak będzie. Od dziś(albo jak wróci kochanka z CSI) zrobię sobie zakaz zmiany na faktycznie dziwne kolory. Z początku będzie trudno ale na pewno efekty to przyniesie.

Misiek025
Początkujący

Aparat wrócił z serwisu ale chyba nie do końca mi wszystko gra... ale to już na plenerze się wyjaśni jak go porównam z innymi.

profile.country.en_GB.title
mamakuby
Poszukiwacz

Lepiej, coraz lepiej :c4
118 - Olusiowi warto by było skórkę rozjaśnić
z Mateuszkowych najbardziej podaba mi się 3, w pozostalych widzę chyba za dużo kontrastu...

profile.country.pl_PL.title
BuBu__
Początkujący

Słodziaki :thumbsup:
Tak jak przedmówczyni, u bobaska warto by było troszkę rozjaśnić, no a 121 do schrupania ;)

Misiek025
Początkujący

Dzięki mama kuby, BuBu_ za komentarze.

Mati zainteresował się jakąś lampką wygrzebaną z piwnicy. Miranda Compact - nie wiem do czego służyła, ale przynajmniej ja wykorzystałem sytuacje.

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Oj, 122 i 123 to najpiękniejsze zdjęcia z ostatnich wrzutek - mnie się bardzo podobają :c4

------------------------------
fotoamator
TMiN-----
Początkujący

122 świetne, a 123 to już poza punktacją.....rewelacja ! Gratuluję !

Misiek025
Początkujący

BTW wrzucam swoje zdjęcie na plenerowe spotkanie.