Podziel się wrażeniami!
Witam.
Chciałem się was zapytać o opinie na temat zdjęć.
Kiedyś biegałem ze zwykłą cyfrówką a od pół roku z Sony A200 17-80.
Troszkę lubię bawić się światłem - mam nadzieje że nie przesadzam.
Mam jeszcze kilka zdjęć ale to już po tej ocenie
Sg_cezar pisałeś pisałeś o tym.
Dlatego na plenerze mam nadzieje jak najwięcej podpatrzeć jak działają najlepsi,
by jak najmniej ingerować w zdjęcia w programach.
Tak właśnie myślałem :smileymrgreen:Misiek025 napisał(a):
Sg_cezar pisałeś pisałeś o tym.
Nie wiem czy akurat plener jest do tego potrzebny. W mojej opinii nie masz problemów z kadrami - wystarczy powściągnąć obróbkę i efekty będą dużo lepsze. Weźmy 117. Co stało na przeszkodzie żeby pokazać naturalną, dziecięcą, różową skórę Olka? Dlaczego wybrałeś jakąś dziwną kombinację sepii (?) i czegoś jeszcze, czego do końca nie potrafię określić? Jeżeli, w tym wypadku, walka z balansem bieli nie powiodła się z jakiś powodów, to już lepszym wyjściem było BW.Misiek025 napisał(a):
Dlatego na plenerze mam nadzieje jak najwięcej podpatrzeć jak działają najlepsi,
by jak najmniej ingerować w zdjęcia w programach.
Sg_cezar
Ostatnio jednemu z użytkownikowi powiedziałem że czasami trzeba na siłę ( w jego przypadku centralny kadr zamiast trójpodziału) się przemóc i w moim przypadku też tak będzie. Od dziś(albo jak wróci kochanka z CSI) zrobię sobie zakaz zmiany na faktycznie dziwne kolory. Z początku będzie trudno ale na pewno efekty to przyniesie.
Aparat wrócił z serwisu ale chyba nie do końca mi wszystko gra... ale to już na plenerze się wyjaśni jak go porównam z innymi.
Lepiej, coraz lepiej
118 - Olusiowi warto by było skórkę rozjaśnić
z Mateuszkowych najbardziej podaba mi się 3, w pozostalych widzę chyba za dużo kontrastu...
Słodziaki
Tak jak przedmówczyni, u bobaska warto by było troszkę rozjaśnić, no a 121 do schrupania
Dzięki mama kuby, BuBu_ za komentarze.
Mati zainteresował się jakąś lampką wygrzebaną z piwnicy. Miranda Compact - nie wiem do czego służyła, ale przynajmniej ja wykorzystałem sytuacje.
Oj, 122 i 123 to najpiękniejsze zdjęcia z ostatnich wrzutek - mnie się bardzo podobają
122 świetne, a 123 to już poza punktacją.....rewelacja ! Gratuluję !
BTW wrzucam swoje zdjęcie na plenerowe spotkanie.