Podziel się wrażeniami!
Witam.
Chciałem się was zapytać o opinie na temat zdjęć.
Kiedyś biegałem ze zwykłą cyfrówką a od pół roku z Sony A200 17-80.
Troszkę lubię bawić się światłem - mam nadzieje że nie przesadzam.
Mam jeszcze kilka zdjęć ale to już po tej ocenie
Nowa puszka więc wrzucając te zdjęcia wiedziałem że będą uwagi odnośnie bałaganu z tyłu. Połowa chałupki w remoncie więc choć bałagan w tle to w pokoju był porządek
Oczywiście dzięki za ocenki
Zauważyłam jeszcze, że dałeś sobie spokój z sepią... I bardzo dobrze. Źle skomponowana sprawia, że zdjęcie wygląda tandetnie i tak naprawdę pasuje raptem do niewielu kadrów. Wiem co mówię, mam za sobą etap sepii.
ktoś mnie usilnie do tego namawiał za co serdecznie dziękuje
Ja wolę 128.1
Również , tylko ta winieta :smileyrolleyes:dzieciaczkowe
Oli 1 zdecydowanie fajniejszy - lepszy kadr, delikatniejsza obróbka. Na 2 chyba troszkę za dużo kontrastu, ale tak minimalnie. Fajne odcienie niebieskiego;)
dzięki Aniu za komentarz. Właśnie po to wrzuciłem dwa by mieć pogląd, które zdjęcie jest lepsze w odbiorze dla oka. Mi się też bardziej jedynka podoba ale nie chciałem by była to wyłącznie subiektywna ocena
Odnośnie dwóch podobnych... Pozostaje się zgodzić - pierwsze przyjemniejsze w odbiorze
A banda łysego... Czuję już trochę przesyt słitaśnymi fotkami mamuś z pociechami więc takie męskie połączenie mi się podoba. Tym bardziej, że w takich tematach jeszcze dużo jest do odkrycia
Tylko dlaczego banda łysego? Toż oni owłosieni są okrutnie!
Tylko dlaczego banda łysego? Toż oni owłosieni są okrutnie!
Kilka świątecznych do zapchania dziury. Czekam kiedy będę przyjeżdżał z pracy i nie będzie ciemno, ale to jeszcze miesiąc, dwa Troszkę 700-tka się zapuszcza przez tą pogodę.