anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Misiek025 - córeczkowe

Misiek025
Początkujący

Misiek025 - córeczkowe

Witam.

Chciałem się was zapytać o opinie na temat zdjęć.
Kiedyś biegałem ze zwykłą cyfrówką a od pół roku z Sony A200 17-80.
Troszkę lubię bawić się światłem - mam nadzieje że nie przesadzam.

Mam jeszcze kilka zdjęć ale to już po tej ocenie

465 ODPOW. 465
Misiek025
Początkujący

Nowa puszka więc wrzucając te zdjęcia wiedziałem że będą uwagi odnośnie bałaganu z tyłu. Połowa chałupki w remoncie więc choć bałagan w tle to w pokoju był porządek :)

Oczywiście dzięki za ocenki

profile.country.en_GB.title
mamakuby
Poszukiwacz

Zauważyłam jeszcze, że dałeś sobie spokój z sepią... I bardzo dobrze. Źle skomponowana sprawia, że zdjęcie wygląda tandetnie i tak naprawdę pasuje raptem do niewielu kadrów. Wiem co mówię, mam za sobą etap sepii.

Misiek025
Początkujący

ktoś mnie usilnie do tego namawiał za co serdecznie dziękuje :)

profile.country.pl_PL.title
Bertone.
Poszukiwacz

Ja wolę 128.1

Również , tylko ta winieta :smileyrolleyes:

127 też fajne , dobra konwersja czarno-biała :smileymrgreen:

P.S.
Gratuluje siedemsetki :smileythumbsup:

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
profile.country.en_GB.title
mamakuby
Poszukiwacz

Oli 1 zdecydowanie fajniejszy - lepszy kadr, delikatniejsza obróbka. Na 2 chyba troszkę za dużo kontrastu, ale tak minimalnie. Fajne odcienie niebieskiego;)

Misiek025
Początkujący

dzięki Aniu za komentarz. Właśnie po to wrzuciłem dwa by mieć pogląd, które zdjęcie jest lepsze w odbiorze dla oka. Mi się też bardziej jedynka podoba ale nie chciałem by była to wyłącznie subiektywna ocena :)

profile.country.pl_PL.title
doslav.
Poszukiwacz

Odnośnie dwóch podobnych... Pozostaje się zgodzić - pierwsze przyjemniejsze w odbiorze :thumbsup: :D

A banda łysego... :c18 Czuję już trochę przesyt słitaśnymi fotkami mamuś z pociechami więc takie męskie połączenie mi się podoba. Tym bardziej, że w takich tematach jeszcze dużo jest do odkrycia :c20
Tylko dlaczego banda łysego? Toż oni owłosieni są okrutnie! :slight_smile:

Misiek025
Początkujący

Tylko dlaczego banda łysego? Toż oni owłosieni są okrutnie! :slight_smile:

Zależy do kogo się porównywać :smileyhappy:

Misiek025
Początkujący

Kilka świątecznych do zapchania dziury. Czekam kiedy będę przyjeżdżał z pracy i nie będzie ciemno, ale to jeszcze miesiąc, dwa :( Troszkę 700-tka się zapuszcza przez tą pogodę.