Podziel się wrażeniami!
Witam.
Chciałem się was zapytać o opinie na temat zdjęć.
Kiedyś biegałem ze zwykłą cyfrówką a od pół roku z Sony A200 17-80.
Troszkę lubię bawić się światłem - mam nadzieje że nie przesadzam.
Mam jeszcze kilka zdjęć ale to już po tej ocenie
Jane i Rutek68 dzięki za odwiedziny i miłe słowo. Pozdrawiam
Kilka fot popełnionych na plenerze brata w trakcie szwendania się za głównym fotografem
PS z reguły zerkali się na fotografa, więc moje fotki ze wzrokiem w bok
Jedynie 180 i 183 przy czym 183 jest takim klasykiem i najbardziej mi się widzi.
178-179 - dość dyskusyjna lokalizacja (naprawę nie było innych pomysłów?) no i konwersja mi się strasznie nie podoba.
181 - to wygląda jakby oni się ustawiali i w trakcie tego zrobiłeś im zdjęcie...
182 - brak kontaktu, a przy zbliżeniu wypadałoby, żeby jednak patrzyli w obiektyw
Nie ma się co degustować (to w kontekście emotki ) - główny fotograf ma priorytet i on musi mieć najlepsze fotki.
Ja za jakiś czas też wstawię ślubne i wiem, że to nie jest łatwy kawałek chleba..
Ale do rzeczy:
kadrowo nienajgorzej, kolorystycznie mdło, mało ostrości i życia w fotkach. Ale... w ogólnym odbiorze nie wyglądają bardzo źle;) Niewprawnym oczom z pewnością by się podobały;)
178,179 to nie moje klimaty , stary może jestem ale tam fotek ja bym nie chciał
180,181 takie sobie,
najbardziej spodobały mi się 182 i 183 i to ostanie szczególnie
Lajam, Aniu, Rutek68 dzięki za konstruktywne opinie -
Lajam napisał(a):
178-179 - dość dyskusyjna lokalizacja (naprawę nie było innych pomysłów?) no i konwersja mi się strasznie nie podoba.
Lajam napisał(a):
181 - to wygląda jakby oni się ustawiali i w trakcie tego zrobiłeś im zdjęcie...
Rutek68 napisał(a):
najbardziej spodobały mi się 182 i 183 i to ostanie szczególnie
to jeszcze trójka do oceny
184 jest identyczne jak 183...nie wiem po co dublować kadry.
186 - zostawiłeś miejsce po niewłaściwej stronie - jest wolne po lewej, a moim zdaniem lepiej by to wyglądało gdyby wolne było po prawej.
185 - poprawny, klasyczny portrecik. Szkoda, że tło takie ciemne.
Lajam napisał(a):
184 jest identyczne jak 183...nie wiem po co dublować kadry.
Lajam napisał(a):
186 - zostawiłeś miejsce po niewłaściwej stronie - jest wolne po lewej, a moim zdaniem lepiej by to wyglądało gdyby wolne było po prawej.
Lajam napisał(a):
185 - poprawny, klasyczny portrecik. Szkoda, że tło takie ciemne.
Lajam napisał(a):
Nie ma się co degustować (to w kontekście emotki) - główny fotograf ma priorytet i on musi mieć najlepsze fotki.