anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Misiek025 - córeczkowe

Misiek025
Początkujący

Misiek025 - córeczkowe

Witam.

Chciałem się was zapytać o opinie na temat zdjęć.
Kiedyś biegałem ze zwykłą cyfrówką a od pół roku z Sony A200 17-80.
Troszkę lubię bawić się światłem - mam nadzieje że nie przesadzam.

Mam jeszcze kilka zdjęć ale to już po tej ocenie

465 ODPOW. 465
Misiek025
Początkujący

Jane i Rutek68 dzięki za odwiedziny i miłe słowo. Pozdrawiam

Misiek025
Początkujący

Kilka fot popełnionych na plenerze brata w trakcie szwendania się za głównym fotografem

PS z reguły zerkali się na fotografa, więc moje fotki ze wzrokiem w bok :c12

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Jedynie 180 i 183 przy czym 183 jest takim klasykiem i najbardziej mi się widzi. :thumbsup:

178-179 - dość dyskusyjna lokalizacja (naprawę nie było innych pomysłów?) no i konwersja mi się strasznie nie podoba.

181 - to wygląda jakby oni się ustawiali i w trakcie tego zrobiłeś im zdjęcie...
182 - brak kontaktu, a przy zbliżeniu wypadałoby, żeby jednak patrzyli w obiektyw

Nie ma się co degustować (to w kontekście emotki :c12 ) - główny fotograf ma priorytet i on musi mieć najlepsze fotki. :)

profile.country.en_GB.title
mamakuby
Poszukiwacz

Ja za jakiś czas też wstawię ślubne i wiem, że to nie jest łatwy kawałek chleba..
Ale do rzeczy:
kadrowo nienajgorzej, kolorystycznie mdło, mało ostrości i życia w fotkach. Ale... w ogólnym odbiorze nie wyglądają bardzo źle;) Niewprawnym oczom z pewnością by się podobały;)

profile.country.PL.title
Rutek68
Doradca

178,179 to nie moje klimaty , stary może jestem ale tam fotek ja bym nie chciał
180,181 takie sobie,
najbardziej spodobały mi się 182 i 183 i to ostanie szczególnie :thumbsup:

Sony 77 ob.28/2,8; 50-200/4-5,6; 35/1,8; 50/1.7; 135/2,8
Misiek025
Początkujący

Lajam, Aniu, Rutek68 dzięki za konstruktywne opinie -

Lajam napisał(a):

178-179 - dość dyskusyjna lokalizacja (naprawę nie było innych pomysłów?) no i konwersja mi się strasznie nie podoba.

To ja mam manie takich konwersji ale z tego powoli wychodzę - to były jedne z wielu lokalizacji, a główny fotograf na pewno wykorzysta to w sposób właściwy

Lajam napisał(a):

181 - to wygląda jakby oni się ustawiali i w trakcie tego zrobiłeś im zdjęcie...

Zgadłeś - podobały mi się zdjęcia z tego miejsca - a to było jedyne w miarę doświetlone zdjęcie - padły mi już przy następnych baterie w lampie i straszne cienie pod oczami na reszcie zdjęć z tego miejsca były

mało ostrości i życia w fotkach

Nie ostrzyłem zdjęć po zmniejszeniu i może w tym problem

Rutek68 napisał(a):

najbardziej spodobały mi się 182 i 183 i to ostanie szczególnie

Zdjęcia robiłem 50 1.8 a takie zdjęcia(portretówki) to jest konik tego obiektywu

Jeszcze raz dzięki za opinie

Misiek025
Początkujący
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

184 jest identyczne jak 183...nie wiem po co dublować kadry.

186 - zostawiłeś miejsce po niewłaściwej stronie - jest wolne po lewej, a moim zdaniem lepiej by to wyglądało gdyby wolne było po prawej.

185 - poprawny, klasyczny portrecik. Szkoda, że tło takie ciemne.

Misiek025
Początkujący

Lajam napisał(a):

184 jest identyczne jak 183...nie wiem po co dublować kadry.

Fakt - przeoczenie

Lajam napisał(a):

186 - zostawiłeś miejsce po niewłaściwej stronie - jest wolne po lewej, a moim zdaniem lepiej by to wyglądało gdyby wolne było po prawej.

Po prawej już było ostre niebo choć fakt zapomniałem że zostawiamy więcej miejsca z tej strony na którą osoby patrzą

Lajam napisał(a):

185 - poprawny, klasyczny portrecik. Szkoda, że tło takie ciemne.

Spróbuje się pobawić z nim jeszcze

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Lajam napisał(a):

Nie ma się co degustować (to w kontekście emotki :c12 ) - główny fotograf ma priorytet i on musi mieć najlepsze fotki. :)

Otóż to. Ja po pewnych przygodach jestem i mam w umowie, że plener odbywa się bez osób z innych firm itp. czyli np. kamerzyści, czy też znajomi z aparatami odpadają. Na plener tylko Ci, którzy mają być na zdjęciach. Raz to tylko para, czasami para i świadkowie, ale zdarza się, że są jeszcze rodzicie, dziadkowie, chrzestni - wsio zależy od młodych :D

kadrowo nienajgorzej, kolorystycznie mdło, mało ostrości i życia w fotkach. Ale... w ogólnym odbiorze nie wyglądają bardzo źle;) Niewprawnym oczom z pewnością by się podobały;)

nic dodać nic ująć....zaś o nowych sprawnie wypowiedział się Lajam
Brakuje mi jasności na tych zdjęciach. Jest tak sucho.