anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Moja galeria. (jurek-ij)

jurek-ij
Początkujący

Moja galeria. (jurek-ij)

Tak więc chciałbym się pochwalić moimi zdjęciami :)

Chciałbym zaznaczyć, że nie poddaje swoich zdjęć obróbce graficznej (jedyna zmiania to zmiana wielkości i "wklejanie" podpisu)

34 ODPOW. 34
profile.country.pl_PL.title
Bertone.
Poszukiwacz

Witam
Byłem , obejrzałem i jedno co się nasuwa ... zdjęcia ciemne :rolling_eyes:
Pozdrawiam

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
jurek-ij
Początkujący

I jeszcze jedno.

krzyho4
Początkujący

tez kiedys bylem przeciwnikem obrobki graficznej ,jednak bez tego sie nie da . ale temat fotek spoko, choc w ostatniej uciete centrum kadru

profile.country.PL.title
gegra71
Poszukiwacz

Witam.
Uważam, że obróbka zdjęć to naprawdę nic złego. ;)

profile.country.pl_PL.title
kuraq.
Poszukiwacz

Witam,
obróbka to moim zdaniem nic złego.
Miasto, ja bym skadrował z dołu i przyciemnił, tak, żeby poniżej czerwonego budynku nie było nic widać.
Owoc ma takie mało nasycone kolory i niski kontrast.
To coś szklanego leiwtuje? Tak cień wygląda xD A cienia bym się pozbył doświetlając z tej strony:)
Ostatnie fajne, ale szkoda, że uciete z dołu.
I mam taką malutką prośbę, numeruj zdjęcia.
Pozdrawiam.

jurek-ij
Początkujący

kuraq napisał(a):

Witam,
obróbka to moim zdaniem nic złego.
Miasto, ja bym skadrował z dołu i przyciemnił, tak, żeby poniżej czerwonego budynku nie było nic widać.
Owoc ma takie mało nasycone kolory i niski kontrast.
To coś szklanego leiwtuje? Tak cień wygląda xD A cienia bym się pozbył doświetlając z tej strony:)
Ostatnie fajne, ale szkoda, że uciete z dołu.
I mam taką malutką prośbę, numeruj zdjęcia.
Pozdrawiam.

Co do samej obróbki, to też nie uważam jej za coś złego, ale ktoś mi kiedyś powiedział "Zdjęcie musi już być dobre w aparacie, a nie po wyjsciu z Photoshopa" i wziąłem sobie to do serca, więc staram sie robić tak, aby ich nie trzeba było poprawiać.
Co do zdjęcia miasta to niestety nie miałem jak skadrować z dołu bo mieszkam na 8 pietrze a ta tęcza trwała max jakies 2-3 minuty. A gdybym wykadrował tak, żeby poniżej tego budynku nic nie bylo to albo bym musiał "uciąć" tęcze, albo 3/4 zdjęcia to by było niebo :)
Co do owocu, to od niedawna bawie się w macro fotografie i jeśli mógłbyś mi powiedzieć jak wydobyć z niego te kolory (oczywiście bez obróbki : ) chyba że sie nie da).
Heh a to "coś szklanego" to szklana koniczynka :) I nie lewituje tylko jej spód jest wypukły i dlatego jest takie wrażenie :D
A do prośby sie zastosowałem :)
Pozdrawiam

krzyho4
Początkujący

"Zdjęcie musi już być dobre w aparacie, a nie po wyjsciu z Photoshopa" i wziąłem sobie to do serca, więc staram sie robić tak, aby ich nie trzeba było poprawiać.

bardzo cenne slowa ci ktos przekazal ,lecz w czasach cyfrowych praktycznie nie mozna sie obejsc bez nawet najprostrzego programu graficznego, chocby odrobine ale czasem trzeba cos poprawic lub zmienic

jurek-ij
Początkujący

A oto zdjęcie, które mi osobiście najbardziej się podoba. Takie moje dziecko :)

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Co do samej obróbki, to też nie uważam jej za coś złego, ale ktoś mi kiedyś powiedział "Zdjęcie musi już być dobre w aparacie, a nie po wyjsciu z Photoshopa" i wziąłem sobie to do serca, więc staram sie robić tak, aby ich nie trzeba było poprawiać.

więc zacznij robić w RAWach i je wywołuj w programie do RAWów (np. IDC na płycie dołączony). Wtedy nie będzie można powiedzieć,że jest "fotoszopowane" - ale będziesz miał wpływ na np. balans bieli itp.
Dobrze jest dopracować kadr przed naciśnięciem spustu - ale nie zawsze jest to możliwe ;)