anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Moja przyjaźń z SONY

profile.country.pl_PL.title
rakastan00
Poszukiwacz

Moja przyjaźń z SONY

Lubię fotografować. Każdego dnia uczę się nowych rzeczy... :D

299 ODPOW. 299
johnytomala69
Początkujący

:c37 Foto 70 Ekstra!!! Pozdrawiam...

rakastan00
Poszukiwacz

Dziękuję za pozostawienie komentarzy wszystkim odwiedzającym ;)

Nie mam ostatnio weny, ale chyba już czas odświeżyć album.

rakastan00
Poszukiwacz
Firianus
Początkujący

Witaj :c39

73. takie zdjęcie dajesz, a ja jeszcze obiadu nie jadłem :c31 smakowity ten farsz :nauseated_face:
i jeśli można, to poproszę o przepis :D
74. to wiaderko z kolorowymi nadrukami mi nie pasuje... może by te 'polinaki' stemplem potraktować :c18
75. i 76. fajne kwiatki :c20 tylko może tak trooszkę rozjaśnić?
77. najlepsze moim zdaniem, wielkie :c4 :c4 :c4
78. ładnie się tło rozmyło :) :thumbsup:
79. :thumbsup:

trochę zasady w Foto Galerii się zmieniły- można wrzucić więcej niż 3 zdjęcia :c20

spolgoran1qmpze
Początkujący

mmm roladki smakowicie wyglądają :)

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

77. kwiat, który jest "głównym" zlewa się górą z kwiatem z tyłu rosnącym
78. zbyt ostre światło, cień na pół kwiatu nie pomógł wg mnie
76. dobrze trafione w sedno :)
75. ta róża dzień wcześniej byłaby piękna
74. z zupełnie innej beczki ;)

pablo_duch
Początkujący

ostattnie kwiatki i toporek calkiem przyjemne :c22

profile.country.en_GB.title
.cezar.
Początkujący

Witam :c37
Tematy "okołoprzyrodnicze" nie są moją domeną (tak samo jak wiele innych ;) ) więc nie będę ich komentował - na ten temat wypowiedzą się mądrzejsi ode mnie. Zastanawiam się jednak nad sensem fot. nr74... Czy siekiera wbita w pieniek na tle ogródkowego bałaganu jest warta uwiecznienia, a już tym bardziej wstawienia na forum?i toporek calkiem przyjemne :c22

De gustibus non est disputandum - jak to mówią, ale ja jednak zaryzykuję i spytam co jest dla Ciebie "przyjemnego" w tym toporku?. Nie jestem jakoś szczególnie wrażliwy na sztukę (i być może tutaj tkwi mój problem), ale jak dla mnie, to jest zwyczajny "pstryk". Bez urazy rakastan00, ale przez chwilę pomyślałem, że to zdjęcie znalazło się tutaj przez pomyłkę.
Nie chciałbym być źle zrozumianym, ale uważam, że jednym z powodów wrzucania zdjęć na forum jest chęć rozwijania swoich umiejętności - przynajmniej ja tak mam - więc bezkrytyczne oceny innych forumowiczów (wynikające być może z osobistej sympatii) stają się swoistą "niedźwiedzią przysługą". Zamiast motywować autora do pracy nad swoim warsztatem mogą go utwierdzić w nieprawdziwym przekonaniu o jego umiejętnościach.
Uff! Rozpisałem się trochę i przepraszam za mały OT.
pzdr

Tommygun------
Początkujący

chyba dobrze to ująłeś....

BTW otwieraj mocniej przesłone, kontroluj mocniej głębię ostrości, bo kwiatkowe są takie sobie, głównie przez zbyt widoczne tło i mało dopracowane kadry, tak ogólnie.

rakastan00
Poszukiwacz

Witam :c37
Zastanawiam się jednak nad sensem fot. nr74... Czy siekiera wbita w pieniek na tle ogródkowego bałaganu jest warta uwiecznienia, a już tym bardziej wstawienia na forum?
De gustibus non est disputandum - jak to mówią, ale ja jednak zaryzykuję i spytam co jest dla Ciebie "przyjemnego" w tym toporku?. Nie jestem jakoś szczególnie wrażliwy na sztukę (i być może tutaj tkwi mój problem), ale jak dla mnie, to jest zwyczajny "pstryk". Bez urazy rakastan00, ale przez chwilę pomyślałem, że to zdjęcie znalazło się tutaj przez pomyłkę.

No to ja się spytam: Czy każde zdjęcie musi być ładniutkie i przyjemne? Zdjęcie nie jest przypadkowe. Przypadkowe by było jakby szła z włączonym aparatem i przez przypadek palec obsunąłby się na spust, a tak nie było.

Nie chciałbym być źle zrozumianym, ale uważam, że jednym z powodów wrzucania zdjęć na forum jest chęć rozwijania swoich umiejętności - przynajmniej ja tak mam - więc bezkrytyczne oceny innych forumowiczów (wynikające być może z osobistej sympatii) stają się swoistą "niedźwiedzią przysługą". Zamiast motywować autora do pracy nad swoim warsztatem mogą go utwierdzić w nieprawdziwym przekonaniu o jego umiejętnościach.

Nie zauważyłam, żeby ktokolwiek z oceniających wystawiał mi pozytywne komentarze z sympatii. Raczej zauważyłam, że radzą mi co mogłabym zrobić, żeby zdjęcie było lepsze. No i jednak mimo wszystko oceniam swoje umiejętności na poniżej przeciętną, więc nie przejmuj się, że woda sodowa uderzy mi do głowy od "sympatycznych komentarzy".
Dziękuję sg_cezar za Twoje spostrzeżenia i postaram się poprawić, ale tak jak napisałam wcześniej wena mnie opuściła, być może to te ciągłe zmęczenie.

Pozdrawiam