Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich długo się wahałem zanim podjąłem decyzję o założeniu galerii, Proszę o szczere komentarze każdą krytykę przyjmę z pokorą.Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
Witam
Na początek polecam ten artykuł: ABC kompozycji
Wtedy będziesz wiedział co jest nie tak w niektórych fotkach.
Dzięki Creatoor Czytam czytam i jeszcze raz czytam i próbuję to jest moje pierwsze lusterko tak że się dopiero uczę.Mam nadzieję że kolejne będą coraz lepsze.Oto moje kolejne wypociny.
Jeśli pozwolisz to wrzucę tutaj zdjęcia, które zaprezentowałeś z nałożoną siatką. Będziesz widział w czym rzecz. 16-ka jest bardzo dobrze przycięta. Ok?
Ok niema problemu. Ja doskonale wiem o złotym podziale ale mam problem z tym, i cały czas nad tym pracuję.
Poniższe ujęcie jest bardzo dobrze skadrowane (nie mówię o szczegółach kompozycji jak tło itp...)01.jpg02.jpg
Z tym można było jeszcze coś zrobić i mamy taki efekt (choć na upartego można jeszcze zwęzić):03.jpg
Specjalnie nie obcinałem reszty, żeby było widać różnicę. Zwróć uwagę na linie prowadzące i 'mocne punkty'. Zwróć uwagę gdzie się przecinają. Szkoda, że 350ka nie ma możliwości podglądu siatki...
Natomiast z 18 nie da się nic wymyślić - jest zbyt ciasno skadrowana.
Ale 16 jest
Dzięki bardzo. Ale dzieci niestety są ruchliwe i do nauki bardzo ciężkie a w szczególności syn. Jutro się postaram coś jeszcze wstawić.