Podziel się wrażeniami!
Dzień doberek Takie moje nieśmiałe początki... wciąż się uczę.
Dziękuję bardzo
41 - okej ciekawie to wygląda
z tym że w 42, przeszkadza mi to drzewo które weszło w kadr
tak to jest z tymi włażącymi w kadr obiektami. Ścisłe centrum, budynek na budynku, a do tego wujek pogania, żebym już wreszcie przestała robić zdjęcia i przeszła kolejne 100m
Chyba wszyscy wiedzą, gdzie to jest
Surykatka
Moonsee napisał(a):
sadam napisał(a):
Ostatnia wrzutka fajna, tylko... przed odlotem trzeba było matrycę wyczyścić
Chyba raczej okno w samolocie powinnam wyczyścić...
Racja, to była matryca :smileyredface: już jest wyczyszczona. Po długiej nieobecności wracam i zapewniam, że selekcja zdjęć będzie zaostrzona, żeby nie było powtórek
38 i 40 to Kanada, Calgary - widok na Downtown. A jeśli chodzi o surykatkę... no cóż w Gdańskim ZOO surykatki umieszczone są na wybiegu i drzew nie mają, także wyboru nie było, ale postaram się o ciekawsze zdjęcia.
Dzięki - teraz wiem, co oglądam :smileythumbsup:Moonsee napisał(a):
38 i 40 to Kanada, Calgary - widok na Downtown.
Wiadomo, że w ogrodach zoologicznych warunki są, jakie są, ale zawsze warto poszukać takiego kadru, by jak najmniej tej niewoli było na zdjęciu, np. tak; to ta sama surykatkaMoonsee napisał(a):
...w Gdańskim ZOO...
Dziękuję, to dobra rada. Faktycznie jak patrzę na zdjęcie, to osłoneczniona część muru odwraca uwagę od samej surykatki. Może w takim razie tak jak poniżej - troszkę rozjaśniłam przy okazji. Mam jeszcze jedno zdjęcie, ale ciut mniej wyraźne.
Dużo lepiej... byłoby, gdyby surykatka patrzyła w drugą stronę. Teraz ma krawędź zdjęcia tuż przy mordce, a to nie wygląda dobrze. Czyli - dobry kadr (teraz), ale wystarczyło poczekać, aż odwróci głowę.
Niestety, tak już jest, że zdjęcie powstaje (powinno powstać) w... głowie, przed naciśnięciem spustu migawki. Wówczas nie trzeba później kombinować, jak poprawić źle skadrowane, czasem z bałaganem w tle, zdjęcie.
Ale kombinuj, próbuj, pokazuj - z czasem przyjdzie doświadczenie