anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

nestbird75 moje alfa-pstykanie

profile.country.pl_PL.title
nestbird75
Poszukiwacz

nestbird75 moje alfa-pstykanie

Witam;-)
jako foto-pstrykacz i posiadacz alfy postanowiłem coś niecoś z ciekawszych moim zdaniem pstryknięć umieścić na forum.
Mistrzostwo świata to nie jest bo ciągle zgłębiam sztukę pstrykania i daleko mi nawet do mówienia o sobie amator;-)
Pozdrawiam
M.

10 ODPOW. 10
profile.country.PL.title
Rodzyn104
Nowicjusz

fot1 jest super, 2 za ciemne schodki,3 takie sobie(nic w sobie nie ma, pewnie był to fajny widok ale zdjęcie :c9 ),4 może być chociaż ładnie by to wyglądało jakby za syrenką było zachodzące słońce co do tej fotografii to mógłbyś zastosować większy otwór przysłony i krótszy czas i miasto było by zamazane.5 słaba ostrość.6 nie wiem.

nestbird75
Poszukiwacz

;-) ;-D
dzięki wielkie za wszelkie sugestie...

te schodki i ta syrenka właśnie mi za ciemna wychodziła... a chciałem mieć ładne gwiazdki ostre ze świateł i dlatego taka przysłona.. a słońce.. heh.. spóźniłem się.. specjalnie po nie jechałem ale mi uciekło;-)

co do latarni, nie ma ostrości bo nie było pilota więc te 60s trzymałem palec na spuście i zamarzałem i przez to się rozmyło
dopiero dziś kupiłem pilota i teraz to już powinny wychodzić mniej rozmazane;-)

jeszcze raz wielkie dzięki.. jutro kolejny dzień nauki i eksperymentów;-)
będzie polowanie na bielika ;-)
Pozdrawiam
M.

profile.country.PL.title
Rutek68
Doradca

Pierwsza wrzutka bardzo fajna, jedynie co mnie rzuca się w oczy to zbyt mało wyostrzone
(ostrzysz foto po zmniejszeniu?). :thumbsup:

Sony 77 ob.28/2,8; 50-200/4-5,6; 35/1,8; 50/1.7; 135/2,8
spolcmas1uzjua
Nowicjusz

syrenka się podoba

nestbird75
Poszukiwacz

no właśnie nie zawsze ostrze...
a tutaj wrzucam syrenkę poprawioną bo mnie zjechali na jednym portalu za nią że za ciemna;-P

nestbird75
Poszukiwacz

latarnia.. poprawione bo tamte było rozmyte.. to jest z tego samego dnia fotka tylko z innej perspektywy i już nie leci latarnia do tyłu i jest bardziej ostre;-)

profile.country.PL.title
Rodzyn104
Nowicjusz

Latarnia, jak latarnia. Nie wzruszyło mnie te foto.

nestbird75
Poszukiwacz

Rodzyn104 napisał(a):

Latarnia, jak latarnia. Nie wzruszyło mnie te foto.

Rodzyn104 bo nie ma wzruszać;-P
na wzruszenia przyjdzie czas, jak na razie uczę się robić dobre fotki technicznie odnośnie kadru, ekspozycji, kolorów itd.. ;-)
a jak przypadkiem coś wzruszającego się uda to dobrze;-)
najpierw technika, później sztuka..
chyba.. tak mi się wydaje przynajmniej;-)
ale dzięki za krytykę, bez niej byśmy się nie rozwijali;-)
Pozdrawiam

nestbird75
Poszukiwacz

z dzisiejszego wieczoru... fot nr 10 jest lekko ruszona bo robiłem pierwszy pstryk z ręki a na drugi zabrakło energii w baterii ;-)