Podziel się wrażeniami!
Witam Serdecznie. Oto moje pierwsze foto kroki... Przyjmuję wszystko na klatę, ale się nie załamię tylko będę walczył do skutku. Pozdro Poniżej fotki autek w ruchu
Dziękuję bardzo Panowie. To że nie jest kompletna klapa bardzo mnie podbudowało. Będę szukał wybierał i podglądał tylko z racji zawodu jaki wykonuję jeżdżąc jako kierowca na trasach międzynarodowych nie poświęcam tyle czasu ile bym chciał a chciałbym o wiele więcej poświęcic fotografii. Zaraziła mnie fotografia i na pewno każdy wolny czas będę jej poświęcał no i dla żony też coś musi zostac. Pozdrawiam
cwicz i cwicz a beda efekty.Pozdrawiam
ps.jak napisali koledzy-pamietaj-SELEKCJA
Dzięki Pablo. Na pewno będę cwiczył i stosował się do wskazówek przedmówców. Niestety przy niedzieli trzeba w trasę jechac taka niewdzięczna robota ale w sierpniu urlop będzie w Egipcie także będzie co pstrykac i dzielic się na forum i mam nadzieję że już tak nie "OBERWĘ" jak za te fotki które dzisiaj wstawiłem. Odważę się jeszcze takie dwie fotki wstawic
Fuchę masz w sam raz do pstrykania. Tylko miej aparat zawsze pod ręką. Wiem co piszę
Na ostatnich dwóch jest chaos. Widz nie ma szans odebrać tego inaczej. Nie ma punktu zaczepienia czy też drogi, którą wzrok mógłby powędrować.
Lajam napisał(a):
Ja się naprawdę zastanawiam czy te podglądy exifów są potrzebne.....
Jakaś choroba na analizowanie tych parametrów jest czy co?
Oceniajmy zdjęcia nie parametry http://klubkm.pl/forum/images/smilies/doh.gif
Witam
Ja tak króciutko
Proponuję poczytać trochę teorii o kadrowaniu. Jak na razie w tych zdjęciach nie ma nic ciekawego, ale spokojnie. Nie od razu Rzym zbudowano
Początki nigdy nie są łatwe, ale warto próbować
Także zachęcam do czytania teorii a także oglądania - podglądania - innych galerii na forum. Zawsze można kogoś podpatrzeć
Pozdrawiam
paderewa napisał(a):
ale w sierpniu urlop będzie w Egipcie także będzie co pstrykac i dzielic się na forum i mam nadzieję że już tak nie "OBERWĘ" jak za te fotki
Witam Panowie.Właśnie z trasy wróciłem i od razu na forum wskoczyłem. Bardzo dziękuję za wszystkie porady. Na pewno będę się do nich stosował. Czy powinienem zabierac aparat w trasy to nie jestem za bardzo przekonany. Czy na parkingach niemieckich można znalesc jakiś ciekawy temat, no nie wiem a tylko wtedy można by było wyciągnąc aparat na tz. pauzie. Pozdrawiam
Niekoniecznie na parkingu - po drodze też są ciekawe widoczki .... okoliczności przyrody itp
Ale nawet, jak jest dwóch kierowców, to zatrzymywać się wolno pewnie tylko na parkingach, a z jadącej ciężarówki, to średnio się fotografuje.Methos napisał(a):
Niekoniecznie na parkingu - po drodze też są ciekawe widoczki .... okoliczności przyrody itp