anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Paranoidalna - próby. :)

paranoidalna
Początkujący

Paranoidalna - próby. :)

Hej, jakiś czas temu pisałam u Was na forum i wstawiłam kilka fotek, ale większość z nich była zrobiona innym aparatem niż a350. Dzisiaj korzystam tylko z tego sprzętu. Mam 14 lat z fotografią próbuję (bo to chyba najwłaściwsze słowo) się zaprzyjaźnić od niecałego roku.

1. Tak się nieskromnie pochwalę, że dostałam za to zdjęcie polecane na fbl. :D Jeżeli się bliżej przyjrzeć, to bardzo drażnią mnie szumy.
2. Mała zabawa z balansem bieli, chyba za mocno modelkę zblurowałam.
3. Widzę sama 2 błędy - zabrakło ostrości i prześwietlenie przy lewych uchu.

Mam nadzieję, że skomentujecie i wytkniecie mi więcej błędów z wielką satysfakcją. :D
modelowała: Natalia http://maxmodels.pl/xnatashx.html" target="_blank

41 ODPOW. 41
profile.country.pl_PL.title
ania.s
Początkujący

Podoba mi się 5 i 8tka :thumbsup:
I te okulary :nauseated_face:

Wracając jeszcze do makijażu na pierwszych zdjęciach - wcale nie uważam, że jest mocny - ten zielony z żółtym tworzą takie jasne i świeże wrażenie pasujące nastoletniej modelce ;)
Gdyby miała ciemno oprawione oczy to co innego... :rolling_eyes:

paranoidalna
Początkujący

Tomek69N napisał(a):

Za wyjątkiem 4. biorąc pod uwagę wiek osób z obu stron obiektywu, wszystkie moim zdaniem zasługują na uznanie. Jeśli nie są to kadry żywcem wyrwane z tego Vogue'a...

Nie są :) a tak wyglądają? :D

i co do tej blendy, moglibyście mi coś polecić do plenerów?

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

paranoidalna napisał(a):

Tomek69N napisał(a):

Za wyjątkiem 4. biorąc pod uwagę wiek osób z obu stron obiektywu, wszystkie moim zdaniem zasługują na uznanie. Jeśli nie są to kadry żywcem wyrwane z tego Vogue'a...

Nie są :) a tak wyglądają? :D

i co do tej blendy, moglibyście mi coś polecić do plenerów?

Nawet jeśli tak to nie jest to grzech (tam pracują najlepsi w branży) o ile jest to fotografia , która jest dla Ciebie atrakcyjna.

Matti-----
Początkujący

Dobry poczatek ;) :P

paranoidalna
Początkujący

Tomek69N napisał(a):

Nawet jeśli tak to nie jest to grzech (tam pracują najlepsi w branży) o ile jest to fotografia , która jest dla Ciebie atrakcyjna.

Fotografia mody według mnie jest bardzo ciekawa :)

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

Atrakcyjna wizualnie z pewnością. Moda, kolory, piękni modele płci obojga i cała ta otoczka obcowania z tym zjawiskiem. Nie zawsze jednak ktoś kto/coś co/ wygląda atrakcyjnie jest ciekawe. Powodzenia więc w dążeniu... :c10

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

albo ja jestem zaspany albo te foty są nieostre

Chyba nie jesteś zaspany.
Zdjęcia fajne :smileythumbsup: (jak na początkującą, ale nie tylko), natomiast na rzeczoną "nieostrość" mogło się złożyć kilka rzeczy:
a) wszystkie były robione z przysłoną 2,8, co dla wspomnianej sigmy stanowi maksymalne otwarcie, a jednak to nie stałka, ani zeiss... Więc pełną ostrość uzyska pewnie po przymknięciu o 1, 2 działki...
b)sposób zapisu - nie wiemy, ale prawdopodobnie zapis w jpg przy ustawieniu "zerowym" + dalsza obróbka
c) nie wyostrzone po zmniejszeniu - a tu z kolei, przy portrecie trzeba uważać, żeby nie zepsuć zamiast poprawić
Natomiast wyłączony SSS niemal na pewno nie miał znaczenia - "pełna dziura" + jasne światło = krótki czas (1/640, 1/1000s).

------------------------------
fotoamator
alcazarc
Początkujący

eksperyment na 2 bardzo udany osobiscie widze tu klimacik jak z koncówki "Piątego Elementu" wiec bardzo mi sie podoba. :c4

bardzo dobry początek :thumbsup:

profile.country.PL.title
JennyM-----
Poszukiwacz

5,6,8 :thumbsup:

Creatoor
Początkujący

paranoidalna napisał(a):

muszę kupić blendę. jaką polecacie?

http://www.allegro.pl/item718696594_blenda_5in1_owalna_120_180cm_pokrowiec_warszawa.html